Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα παιχνίδια που απογειώνουν την διασκέδαση και την μάθηση

Τα παιχνίδια που απογειώνουν την διασκέδαση και την μάθηση

Τα παιχνίδια εκτός από διασκέδαση παρέχουν ευκαιρία για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά μια σοβαρή υπόθεση όσον αφορά την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Έρευνες δείχνουν ότι το παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητες των παιδιών να σχεδιάζουν, να οργανώνουν, να συνεννοούνται με τους άλλους και να ρυθμίζουν τα συναισθήματα. Επιπλέον, το παιχνίδι βοηθάει στη γλώσσα, τα μαθηματικά και τις κοινωνικές δεξιότητες, ενώ βοηθάει ακόμη και τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος.

Το παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να εξασκούν αυτά που γνωρίζουν, αλλά και αυτά που δεν γνωρίζουν. Τους επιτρέπει να πειραματιστούν μέσω της δοκιμής και του λάθους, να βρουν λύσεις σε προβλήματα, να επεξεργαστούν τις καλύτερες στρατηγικές και να αποκτήσουν νέα αυτοπεποίθηση και δεξιότητες.

Το παιχνίδι είναι μάθηση και δεν έχει να κάνει με το φύλο. Είναι το μέσο για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών ενώ παράλληλα διεγείρουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους όπως τα Lego και τα Playmobil.

Και στην Black Friday θα βρείτε τα αγαπημένα Lego και Playmobil σε οικογενειακές συσκευασίες και τιμές έκπληξη.

Πώς τα παιχνίδια καλλιεργούν δεξιότητες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Lego πρόκειται για πολύχρωμα παιχνίδια που τραβούν τα παιδικά βλέμματα σαν μαγνήτης! Όσο τα παιδιά παίζουν, ταυτόχρονα καλλιεργούν πολλές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κατανόηση του χώρου, των διαστάσεων αλλά και των ημισύνθετων εργασιών.

Κάθε παιχνίδι Lego επιτρέπει με μοναδικό κάθε φορά τρόπο στα παιδιά να εκφράζονται και να δημιουργούν αυθόρμητα στο παιχνίδι τους, ευνοώντας την συνεργασία (ναι, ακόμα και ανάμεσα σε αδέλφια).

Η ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες είναι μια ιδιότητα που είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την οπτική γωνία ενός άλλου ατόμου κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Είναι επίσης σημαντικό να μπορούν να βλέπουν τα προβλήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Λόγω της ευελιξίας του LEGO, ενθαρρύνει τους παίκτες να σκέφτονται έξω από το κουτί.

Εάν ένας τρόπος δεν λειτουργεί, τότε υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δοκιμάσουν, ίσως ένα από τα μπλοκ να είναι μην ταιριάζει. Έτσι λειτουργεί η ζωή. Μερικές φορές η πορεία προς μια λύση δεν είναι ξεκάθαρη, πρέπει να δουν το πρόβλημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το LEGO εκπαιδεύει τον εγκέφαλο των παιδιών να βλέπουν τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους, όχι απλώς με έναν  μοναδικό τρόπο.

Το παιχνίδι LEGO ενισχύει τη δημιουργικότητα με διάφορους τρόπους.

Το LEGO δεν έχει σωστή δομή, η απόφαση είναι εντελώς στα χέρια του παιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ελεύθερα να φανταστούν τεράστιες κατασκευές. Απλά αφήστε τα να γίνουν δημιουργικά.

Ενθαρρύνουν την φαντασία

Τα παιχνίδια της Playmobil έχουν σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά ευέλικτα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κατασκευάζουν και να συνδυάζουν τα μέρη από διαφορετικά θέματα, επιτρέποντάς τους να παίζουν ξανά και ξανά με νέες ιστορίες, δημιουργώντας νέους κόσμους.

Η αφηγηματική τους φύση ενθαρρύνει τα παιδιά να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να τα ταξιδέψει σε νέους κόσμους δράσης και περιπέτειας ενώ τα σετ τους είναι εμπνευσμένα από αληθινά θέματα, όπως σπίτια, πάρκα, αγροκτήματα, σκηνές πόλης, οικογενειακή διασκέδαση.

Κάθε σετ της Playmobil, συνοδεύεται από άφθονα αξεσουάρ που ταιριάζουν με το θέμα και προσδίδουν ρεαλιστικές λεπτομέρειες που ενθαρρύνουν τα παιχνίδια ρόλων.

Να θυμάστε ότι τα παιχνίδια πρέπει να είναι  προσαρμοσμένα στην ηλικία του παιδιού.

Πρέπει όμως παράλληλα να υπολογίζεται και ο ατομικός ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού αλλά και η προσωπικότητά του.

Όλα τα παιχνίδια θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε το κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας. Κάντε τις αγορές σας από την πλατφόρμα και τα παιχνίδια σας θα φτάσουν άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Το κυβερνών ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ - για ποικίλους λόγους - υπήρχε και υπάρχει πάντα. Το ερώτημα είναι αν το ενδιαφέρον των πολιτών μπορεί να μεταφραστεί από τα ηγετικά στελέχη σε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024