Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη και Δούκα – Το ντιμπέιτ, η καμπάνια και οι κινήσεις ενόψει 13ης Οκτωβρίου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη και Δούκα – Το ντιμπέιτ, η καμπάνια και οι κινήσεις ενόψει 13ης Οκτωβρίου

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα από πλευράς Ανδρουλάκη, πίστη για την ανατροπή από τον Δούκα. Το αίτημα για το ντιμπέιτ και πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ενόψει 13ης Οκτωβρίου

Με αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα ξεκινούν την απαιτητική εκστρατεία της εβδομάδας ανάδειξης του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τα επιτελεία των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Τα επιτελεία των δύο υποψήφιων προέδρων αναγνωρίζουν τη συμμετοχή των ψηφοφόρων, που ξεπέρασε τις 300.000, ενώ σκληρή μάχη θα δοθεί για τη δεξαμενή αυτών που επέλεξαν άλλο πρόσωπο για την ηγεσία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, που είναι περί τους 150.000 εκλογείς.

Το ντιμπέιτ που ζήτησε ο Δούκας, θετική η πλευρά Ανδρουλάκη

Οι δύο μονομάχοι, σε μόλις έξι μέρες, θα ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα ορόσημο για τις δεύτερες εκλογές θα είναι το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων προέδρων, που αναμένεται -αν συμφωνήσουν σε όλα τα διαδικαστικά οι εκπρόσωποι των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα- να διεξαχθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας γνωστοποίησε ότι ζήτησε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, επικοινωνώντας με την ΕΡΤ. Όπως ανέφερε «είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της χώρας».

Από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων ποντάρουν στη διεξαγωγή του ώστε να διαπιστώσει το εκλογικό σώμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τις ακριβείς διαφορές του Χάρη Δούκα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας είχε κερδίσει πολλούς πόντους στο ντιμπέιτ που διεξήχθη πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, όπου, ήρθε τελικώς η ανατροπή στο αποτέλεσμα του δήμου Αθηναίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι θετικός από την πλευρά του στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Όπως αναφέρει το περιβάλλον του, η συγκεκριμένη τηλεμαχία θα είναι ανάμεσα σε εν δυνάμει πρωθυπουργούς και, έτσι, θα πρέπει να περιέχει σκληρή πολιτική ατζέντα.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν αυτή που έφερε το επιτυχημένο ντιμπέιτ του πρώτου γύρου, που ήταν, τρόπον τινά, η προστιθέμενη αξία στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την καμπάνια – Πώς θα κινηθεί

Στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν τους εσωκομματικούς αντιπάλους, καθώς επρόκειτο, όπως λένε, για μια μάχη που δεν είχε φαβορί αλλά αξιόλογα στελέχη.

Εκτιμούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω της καμπάνιας του αναδιαμόρφωσε το ηγετικό προφίλ του και δημιούργησε μια ισχυρή γνώμη στην κοινωνία, ειδικώς από τη στιγμή που ήταν υπό αμφισβήτηση από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μετά. Παράλληλα έδωσε έμφαση στην κυβερνησιμότητα αλλά και στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, έχει εντοπίσει τα λάθη της προεδρίας του και, διαμηνύει, πως «γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να τα θεραπεύσει».

Εξάλλου, ανάλογο ήταν το μήνυμα και από τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων. «Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, όπου είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πλέον, αναμένεται την τελευταία εβδομάδα να πραγματοποιήσει μία ή δύο ομιλίες στην επαρχία – όπου ήταν και το δυνατό χαρτί του στις εσωκομματικές εκλογές, θα περιοδεύσει σε περιοχές της Αττικής, ενώ θα παραχωρήσει αρκετές συνεντεύξεις, αρχής γενομένης από σήμερα στις 18:00 στο MEGA και την εκπομπή Live News.

Δούκας: Πιστεύει στην ανατροπή, ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες

Ο Χάρης Δούκας έδωσε χθες ξεκάθαρο μήνυμα για την εκτίμηση του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Τόνισε πως «το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας».

Όπως εξηγούν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, το «70% δεν ταυτίστηκε με τον Χάρη Δούκα αλλά επτά στους δέκα ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα ότι ζητούν αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ».

Για αυτήν την αλλαγή και ανατροπή του αποτελέσματος αισιοδοξούν στην πλευρά του Χάρη Δούκα, απευθύνοντας ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες και την κοινωνία. «Σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τα αποτελέσματα.

Τονίζουν ότι το δίλημμα είναι ένα «κλειστό και φοβικό κόμμα» ή ένα «κόμμα που θα ανανεωθεί» και αυτές είναι οι διαφορές που θα επιδιώξουν να κάνουν διακριτές στο σώμα των ψηφοφόρων.

Τέλος, ο Χάρης Δούκας θα παραμείνει στην Αττική κατά την τελευταία εβδομάδα, χωρίς να πραγματοποιήσει ομιλίες. Ωστόσο, στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με πολίτες.

Only in

Κατρακυλάει ο «Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης» - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Οι συνθήκες που προηγούνται μιας μεγάλης πολεμικής σύγκρουσης είναι πιο οξυμμένες σήμερα από ό,τι ήταν πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024