Χαιρετίζουμε κάθε δημοκρατική διαδικασία, δήλωσε αναφορικά με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε “ακόμη κι αν αυτή δεν δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες”.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ερωτηθείς ότι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου δεν είναι ζήτημα ανησυχίας για εμάς, αλλά προσδοκίας. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Μένει να δούμε από την επόμενη Δευτέρα που ξεκινά ένας νέος κύκλος αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει μια συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση και όχι την λογική του «όχι σε όλα».

«Δική τους επιλογή»

Σχετικά με την απουσία των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από την εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν δική τους επιλογή και απόφαση» και επεσήμανε ότι κάθε ισχυρισμός περί απονομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη «στερείται σοβαρότητας».

Ο πρωθυπουργός έβγαλε μια ενωτική πολιτική ομιλία σε μια εκδήλωση με εντυπωσιακά καλό κλίμα και συμμετοχή. Αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ΝΔ αλλά και πρωθυπουργούς της χώρας , τιμώντας την ιστορία της παράταξης και θυμίζοντας γιατί η ΝΔ έχει καταφέρει να μείνει η μόνη διαχρονικά καθόλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης μεγάλη ισχυρή παράταξη, με το να διευρυνθεί χωρίς να αλλοιωθεί.