Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Αγγλία, όπου θα αντιμετωπίσει τα «τρία λιοντάρια» στο Γουέμπλεϊ το βράδυ της Πέμπτης, για την τρίτη αγωνιστική του Nations League και σήμερα (7/10) η UEFA γνωστοποίησε τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός διαιτητής Αντρέα Κολόμπο θα σφυρίξει το σημαντικό ματς της Εθνικής μας, με τους Τσίρο Καρμπόνε και Τζόρτζιο Περέτι, να ορίζονται ως βοηθοί του.

Τέταρτος θα είναι ο Ματέο Μαρτσενάρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Κολόμπο σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών, ενώ δεν έχει προϊστορία με ελληνικούς συλλόγους.

Η βαθμολογία και το Ranking

Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» έχει πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» πρώτα χρονικά επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium.

Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League. Επιπλέον, κατάφερε να ανέβει και έξι θέσεις στο τελευταίο update της FIFA στο ranking των εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πλέον στην 48η θέση, έξι θέσεις πάνω από την 54η θέση στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη ενημέρωση. Ετσι, η εθνική Ελλάδας μπήκε στο Top50 παγκοσμίως στο ranking της FIFA.