Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 7ης αγωνιστικής της Super League ανέλυσε ο Στεφάν Λανουά. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ δικαίωσε τους διαιτητές σε ΟΑΚΑ και Αγρίνιο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στις φάσεις που διαμαρτύρονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Για το ντέρμπι του Τριφυλλιού με τον Ολυμπιακό και τη φάση του Παναγιώτη Ρέτσου, ο Στεφάν Λανουά τόνισε ότι: «Ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Όσον αφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής τόνισε ότι στην πρώτη περίπτωση που ζήτησε πέναλτι η Ένωση, ο Περέιρα έχει ξεκινήσει να πέφτει πριν υπάρξει επαφή με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός πάει να εκμαιεύσει το πέναλτι, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα πηγαίνει στο χέρι του Λουίς έπειτα από κόντρα σε συμπαίκτη του και δεν έχει πρόθεση να παίξει με το χέρι, οπότε ούτε σε αυτή τη φάση υπάρχει πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, ο Στεφάν Λανουά τόνισε ότι σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Βόλο.