Ο Στέφανος Τζίμας αποτελεί ένα από τους πιτσιρικάδες που βγήκαν από την ακαδημία του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, είναι μόλις 18 χρονών και είναι ήδη πρωταθλητής Ελλάδας με τον Δικέφαλο του βορρά.

Ο νεαρός Έλληνας στράικερ έπαιξε κάμποσα παιχνίδια με τους ασπρόμαυρους στην πρώτη ομάδα την προηγούμενη διετία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάζει… μέλι για εκείνον και τον χρησιμοποίησε και σε σημαντικά ματς πέρσι, παρόλα αυτά αποφάσισαν στον ΠΑΟΚ, ότι είναι καλύτερα να πάει σε μία ομάδα του εξωτερικού, που θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα βελτιωθεί και θα επιστρέψει πιο έτοιμος για να έχει κομβικό ρόλο στον Δικέφαλο του βορρά.

Οι υψηλές «πτήσεις» στη Γερμανία και η αναπόφευκτη σύγκριση

Πράγματι, ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε με τη Νυρεμβέργη, που αγωνίζεται στην Bundesliga 2 και θεωρείται ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα με καλό ρυθμό, με τον Τζίμα να αποτελεί τον έναν από τους δύο κλασικούς επιθετικούς της γερμανικής ομάδας.

Λίγους μήνες μετά τη μετακόμιση του στη Γερμανία, ο Τζίμας είναι ένας από τους πιο συμπαθητικούς παίκτες στο κοινό της Νυρεμβέργης, ενώ έχει εξελιχθεί και σε σημαντικό μέλος της ομάδας με πολύ καλή στατιστική στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Τζίμας μετά από 8 αγωνιστικές στην Bundesliga 2, έχει παίξει στις 5 αναμετρήσεις και έχει 2 γκολ και μία ασίστ, με τον νεαρό να σκοράρει την περασμένη αγωνιστική στη νίκη της ομάδας του επί της Μίνστερ εντός έδρας με 3-2, σκοράροντας όπως θα δείτε ένα πανέμορφο τέρμα.

Ο 18χρονος άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του προκειμένου να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα, καθώς είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές για κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στην αναμέτρηση με την Ουλμ λόγω χειρονομιών που έκανε στην κερκίδα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Τζίμας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στην αναμέτρηση με την Ουλμ πριν από τέσσερις εβδομάδες, όπου είχε και γκολ και ασίστ, αλλά και την κόκκινη, σε ένα μεγάλο διπλό για τη Νυρεμβέργη με 2-1. Ο νεαρός στράικερ έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Γερμανία, είναι βασικός και αναντικατάστατος και ήδη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του.

Έχει τα ίδια γκολ με όλους τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ

O Τζίμας είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, το αποδεικνύει ήδη στη Γερμανία, όμως την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ βλέπουν τον μικρό να έχει σκοράρει όσες φορές έχουν σκοράρει οι τέσσερις επιθετικοί που έχει στο ρόστερ του.

Ο Τόμας λόγω τραυματισμού έχει πέντε συμμετοχές δίχως γκολ και γενικά δεν «πατάει» καλά, ενώ η μεγάλη απογοήτευση χωρίς αμφιβολία είναι ο Αλί Σαμάτα, ο οποίος από πέρσι δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα. Φέτος λοιπόν έχει 3 συμμετοχές και μηδέν γκολ.

Από την άλλη  Ταρίκ Τισουντάλι σε 11 αγώνες έχει μόνο ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ ο Φέντορ Τσάλοφ μετρά σε 11 αγώνες ένα γκολ και μία ασίστ, με το μοναδικό τέρμα του να είναι αυτό το γκολ με την κόντρα κόντρα στον Βόλο.

Με λίγα λόγια, ο Στέφανος Τζίμας έχει μόνος του όσα γκολ έχουν βάλει μαζί οι τέσσερις επιθετικοί του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά, σε μία αναμφίβολα στατιστική επίδοση που λέει πολλά για το ταλέντο του.

Ο Τζίμας θα μπορούσε να είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να είχε και καλύτερη στατιστική και αριθμούς από όλους τους φορ των ασπρόμαυρων. Ωστόσο, στη Νυρεμβέργη έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο για να δείξει το ταλέντο του και να το κάνει σε ένα περιβάλλον χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νυρεμβέργη ψάχνεται για να βρει τον τρόπο να διατηρήσει τον Τζίμα στο ρόστερ της, με κάποιον τρόπο και χωρίς να χρειαστεί να δώσει «τρελά» λεφτά όμως δεν είναι εύκολο.

Οι όροι στη συμφωνία ΠΑΟΚ – Νυρεμβέργης

Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του την επιστροφή του Τζίμα, που αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του. Εάν όμως θέλει η Νυρεμβέργη, λοιπόν, να αγοράσει τον Τζίμα, θα πρέπει να καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Συγκεκριμένα, η ρήτρα που τοποθετήθηκε είναι περίπου 18 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να πληρωθεί και άλλο ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ σε μπόνους. Όλα αυτά, για το 85% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το 15% εφόσον υπάρξει χρήση της συμφωνίας που έχει γίνει γνωστή.

Η συμφωνία είναι μεγάλη για τον Δικέφαλο, αλλά ταυτόχρονα είναι δύσκολο για τη Νυρεμβέργη όσο σπουδαία χρονιά και να κάνει ο μικρός να καταβάλλει ένα τόσο σημαντικό ποσό. Ειδικά, ενώ βρίσκεται στην Bundesliga 2.

Το πρώτο γκολ του Τζίμα με τη Νυρεμβέργη