Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η διαχείριση στους Μουζακίτη, Κωστούλα και Ιωαννίδη δείχνει τη διαφορά Μεντιλίμπαρ-Αλόνσο

Η διαχείριση στους Μουζακίτη, Κωστούλα και Ιωαννίδη δείχνει τη διαφορά Μεντιλίμπαρ-Αλόνσο

Ο Φώτης Ιωαννίδης δείχνει να «ζορίζεται» από το ρόλο που του έχει δώσει ο Αλόνσο, την ίδια ώρα που οι Μουζακίτης και Κωστούλας «ανθίζουν» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ.

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό θα ξεχαστεί σύντομα, όχι επειδή δεν παρήγαγε θέαμα αλλά λόγω της ισοπαλίας 0-0, που δεν έκανε κανέναν να χαρεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αισθάνονται κάπως καλύτερα για το εκτός έδρας Χ, αλλά η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και οι σημαντικές χαμένες ευκαιρίες αφήνουν μία μικρή πικρή γεύση για το διπλό που δεν ήρθε.

Ο Ιωαννίδης που ζορίζεται και οι Μουζακίτης και Κωστούλας

Αντιθέτως στον Παναθηναϊκό η πίεση μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει και η διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Πίεση που στην παρούσα φάση έχει συγκεντρωθεί επάνω στον Ντιέγκο Αλόνσο ο οποίος αδυνατεί να διαμορφώσει έναν ξεχωριστό τρόπο παιχνιδιού στους «πράσινους».

Τρανό παράδειγμα ο ρόλος του Φώτη Ιωαννίδη μέσα στον ομάδα, που δεν ταιριάζει ούτε με τις ικανότητες του, ούτε με τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο διεθνής επιθετικός δεν έχει πετύχει γκολ στη φετινή Super League, γεγονός που αν το έλεγε κανείς το καλοκαίρι, θα έμοιαζε με κακόγουστο αστείο.

Ο Ιωαννίδης με τον Αλόνσο παίζει μακριά από την αντίπαλη εστία και πλέον έχει συνεχώς αρκετούς αμυντικούς επάνω του, την ίδια ώρα που οι μεταβιβάσεις που δέχεται να είναι περιορισμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ετσι αναγκάζεται να γυρίζει αρκετά πίσω για να πάρει τη μπάλα και τελικά καταλήγει να μην είναι επικίνδυνος για την αντίπαλη ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χθεσινό ντέρμπι, στο οποίο όσο αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί, δεν έχασε ούτε ευκαιρία.

Η περίπτωση της λάθος αντιμετώπισης του Ιωαννίδη κυριολεκτικά κραυγάζει, αλλά ο Ντιέγο Αλόνσο δείχνει να μην μπορεί να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάνει την ποιότητα και την κλάση του καλύτερου επιθετικού του.

Υπάρχει και ο Τετέ βέβαια φέτος στην ομάδα, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ο ρόλος του Ιωαννίδη να είναι διαφορετικός, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που δείχνει να έχει στο μυαλό του ο Ουρουγουανός τεχνικός, απλώς να μην τραβάει.

Η εικόνα του Ολυμπιακού και οι πιτσιρικάδες

Διαφορετική είναι η εικόνα στον Ολυμπιακό, με τον Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ να αξιοποιεί στο έπακρο τους πιτσιρικάδες της ομάδας Μουζακίτη και Κωστούλα. Και όχι μόνο τους δείχνει εμπιστοσύνη, αλλά τους βάζει στο ντέρμπι των «αιωνίων», τον ένα βασικό και τον άλλο αλλαγή, παρότι μετά το ματς με τον Ατρόμητο, σε σχετική ερώτηση, να λέει ότι δεν θα τους χρησιμοποιεί συνεχώς.

Μπορεί να ακοιύγεται εύκολο και για κάποιους ίσως να θεωρείται είναι επιτακτικό, ο Ισπανός τεχνικός να δώσει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα των Νέων. Αλλά υπάρχει τεράστια απόσταση από το να παίζεις μπάλα με 17χρονους και ξαφνικά να μπαίνεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφήνοντας στον πάγκο ακριβοπληρωμένους παίκτες κλάσης.

Ο Μεντιλίμπαρ τολμά και το ρίσκο του βγαίνει με τους δύο πιτσιρικάδες που μέχρι πέρσι πήγαιναν σχολείο, να τα δίνουν όλα και εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, να επιδεικνύουν μεγάλο πάθος και τσαμπουκά!

Τη συνέχεια βέβαια κανείς δεν την ξέρει, ούτε μπορεί να την προβλέψει, αλλά σε κάθε περίπτωση όσα έχουν καταφέρει έως τώρα και οι δύο, πιστώνονται στον Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024