Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπάμπης Κωστούλας: Το ανιψάκι του Φουστέρ και του Γιόβετιτς (vids)

Μπάμπης Κωστούλας: Το ανιψάκι του Φουστέρ και του Γιόβετιτς (vids)

Όσα κάνει ο Μπάμπης Κωστούλας 17 χρονών και 5 μηνών δεν είναι μόνο πάνω από την προσδοκία. Είναι πάνω και από την λογική.

Στην «πότε θα παίξουν οι μικροί» επιθυμία που… τρώει γλυκά το λιμάνι, βάλθηκαν να απαντήσουν άμεσα οι ίδιοι οι «μικροί» δίχως τη βοήθεια… δικηγόρου. Ο ένας το κατάφερε σε μια «κινηματογραφική» τριλογία στην εβδομάδα –Ατρόμητος, Μπράγκα, Παναθηναϊκός– επιβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παρτενέρ του Σαντιάγκο Έσε στα μισά του γηπέδου.

Ο άλλος το έκανε σε ένα «δεκαήμερο» από τη second unit αφήνοντας πίσω του στην ιεραρχία των επιθετικών, τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ: Τον 28χρονο Γιάρεμτσουκ με τις 55 συμμετοχές στην εθνική Ουκρανίας και τα 40 εκατ ευρώ μεταγραφικό κύκλο.

Δύο θαύματα στην ίδια γειτονιά; Δύο –ακόμη θαύματα- στα ίδια αποδυτήρια και πώς να μην καμαρώνει για χάρη τους ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστειλε συγχαρητήρια στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Και για τον έναν –Χρήστος Μουζακίτης- και για τον άλλο –Μπάμπης Κωστούλας- που βάλθηκαν να τα κάνουν όλα μαζί ως εδώ στην καριέρα τους.

Μαζί πρωταθλητές κ-17, πρωταθλητές κ-19, πρωταθλητές Ευρώπης κ-19 (Youth League) και φιναλίστ του Διηπειρωτικού, μαζί σε εθνική Νέων και τώρα σε εθνική Ελπίδων. Κυρίως όμως; Μαζί στις ημέρες που ο οργανισμός Ολυμπιακός τους νιώθει πια «ισότιμους» στην πρώτη γραμμή του ρόστερ του.

Με την ευκαιρία έστω και αν παραβιάζουμε θύρες ανοιχτές: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Είναι… παρτίδα που λυγίζει πόδια από το άγχος.

Ο Μουζακίτης επί 85΄λεπτά έπαιξε στους 60 σφυγμούς λες και είναι μαραθωνοδρόμος. Ο Κωστούλας ήρθε από τον πάγκο και σε ένα ημίχρονο πήγε να κερδίσει το παιχνίδι αυτό μόνος του, παριστάνοντας το ανιψάκι του Στέφαν Γιόβετιτς, ή για τους παλιότερους του Νταβιδ Φουστέρ.

Ούτε φορ αυτή τη φορά όπως στις πρώτες του συμμετοχές. Ούτε περιφερειακός σε 3-5-2 όπως στη Λιόν. Τοποθετημένος πίσω από το «9» για να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να διανοηθεί να ρισκάρει το παραμικρό. Οι αριθμοί λένε πως πρόλαβε 14 προσωπικές μονομαχίες σε αέρα (5/7) και έδαφος (4/7). Πήγε κάποια στιγμή ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς να του πει κάποια… Σέρβικα μπας και παίξει με την ψυχολογία του και μόνο που δεν έβαλε τα γέλια ο μικρός.

Ο 17 χρονών και 5 μηνών Κωστούλας που 90+2΄είχε το καθαρό μυαλό να «δει» την τέλεια ασίστ στον Γιώργο Μασούρα για το 0-1 και την τέλεια απόδραση. Δεν έγινε. Όπως δεν έγινε 1-1 στη Λιόν με εκείνο το απίθανο ανάποδο ψαλίδι του δείγμα της αυθεντικής του ποιότητας. Θα έρθει η ώρα που θα γίνουν όλα.

Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό που χθες είχε στην εντεκάδα του τρεις γενιές Ρέντη (Ρέτσος, Τζολάκης, Μουζακίτης) και στον πάγκο του άλλη μια (Ντόι), είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης επένδυσης, τεχνογνωσίας και δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το Youth League με μόνο Έλληνες στο χορτάρι, είναι δώρο κάποιου ποδοσφαιρικού Θεού που δεν τυχαίνει στον καθένα.

Ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας, ο Μπακούλας, ο Κουτσίδης, ο Παπακανέλλος, ο Πνευμονίδης, ο Λιατσικούρας κλπ είναι η πιο ταλαντούχα γενιά στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Υπογράφει για αυτό κάποιος σαν τον Ζοσέ Ανιγκό που από τα χέρια του πέρασαν παίκτες σαν τον Ματιέ Βαλμπουενά, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, τον Ματιέ Φλαμινί. Το επιβεβαιώνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έβαλε ήδη τους πρώτους να χορέψουν στον χορό. Η ιστορία αυτή δεν αφορά το φετινό πρωτάθλημα. Αφορά το μέλλον ενός κορυφαίου club.

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024