Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ινιέστα έφερε την «τριγωνομετρία» στο ποδόσφαιρο

Ο Ινιέστα έφερε την «τριγωνομετρία» στο ποδόσφαιρο

Ο Ινιέστα υπήρξε ένας από τους πλέον χαρισματικούς μέσους των τελευταίων είκοσι χρόνων

Παρακολουθώντας κάποιος την εξέλιξη του ποδοσφαίρου την τελευταία εικοσαετία θα σταθεί σίγουρα με δέος μπροστά στο «θαύμα» της Βαρκελώνης που δημιούργησε κατά κύριο λόγο ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όπως επίσης θ’ αποδώσει την πρέπουσα βαρύτητα στα όσα πέτυχε η Εθνική ομάδα της Ισπανίας την προηγούμενη δεκαετία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να κατακτά τους κορυφαίους τίτλους και ν’ αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει κοινός παρονομαστής; Υπάρχει, υπάρχει και είναι το δίδυμο των κοντών στην μεσαία γραμμή εκείνης της Μπαρτσελόνα κι εκείνης της Ισπανίας.

Τσάβι και Ινιέστα λοιπόν με τον πρώτο να έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό το ποδόσφαιρο. Έλα όμως που σήμερα ανακοίνωσε κι επίσημα το φινάλε μιας ονειρικής καριέρας και ο δεύτερος.

Ένας από τους πλέον χαρισματικούς μέσους του σύγχρονου ποδοσφαίρου έβαλε σήμερα τίτλους τέλους σε μια μυθική πορεία και το ποδόσφαιρο στέκεται προσοχή!

Ο βραχύσωμος μέσος υπήρξε η προσωποποίηση της οργάνωσης του παιχνιδιού, ήταν το μυαλό της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, ήταν αυτός που είχε την μπαγκέτα στο χέρι.

Οι ομάδες του κινούνταν στους ρυθμούς που έδινε ο Ινιέστα και οι προπονητές του είχαν πάντα εμπιστοσύνη στο κριτήριο του Αντρές.

Ο Ινιέστα υπήρξε κάτι παραπάνω από βασικό «γρανάζι» στην μηχανή των «μπλαουγκράνα» και το θρυλικό τίκι τάκα που καθιέρωσε στην Μπάρτσα ο Γκουαρντιόλα, βασίστηκε κατά κύριο λόγο στα πόδια και στην οξυδέρκεια του Ισπανού μέσου.

Δεν ήταν ψηλός, το κορμί του δεν ήταν εντυπωσιακό και στερούνταν σωματικής δύναμης. Το μυαλό όμως ξουράφι κι όταν λέμε ξουράφι το εννοούμε.

Οι ασκήσεις… τριγωνομετρίας που εφάρμοσε η Μπαρτσελόνα και η Ισπανία ήταν αποτέλεσμα του κοφτερού νου του Αντρές Ινιέστα καθώς ο διεθνής μέσος ήταν ικανός να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αποθεώθηκε απ’ όλους τους προπονητές που συνεργάστηκε αλλά και από τους συμπαίκτες του. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερο παράσημο από την αναγνώριση των αντιπάλων και ο Ινιέστα κέρδισε τον σεβασμό όλων.

Επί (ποδοσφαιρικών) ημερών του η έννοια του κεντρικού χαφ πήγε σε άλλη… διάσταση και όλοι έψαχναν να βρουν τον νέο Ινιέστα λες κι αυτό ήταν μια εύκολη δουλειά.

Τα «καλούπια» των μεγάλων συνήθως σπάνε κι έτσι φαίνεται πως έγινε και στην περίπτωση του Ινιέστα καθώς παίκτες με την προσωπικότητα και την ευφυία του Ισπανού δεν «βγαίνουν» κάθε μέρα.

Η Μασία είναι εκεί για να κάνει την δουλειά αλλά όσο κι αν προσπαθεί η θρυλική ακαδημία της Μπαρτσελόνα, Ινιέστα δεν είναι εύκολο να ξαναβγάλει.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόφασή του ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση μ’ ένα βίντεο και τίτλο «το παιχνίδι συνεχίζεται».

Είναι αλήθεια, αλλά το παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο…

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024