Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: 2 υποσχέσεις γάμου και 7 εξόδους είχε ο 42χρονος ισοβίτης που απέδρασε

Κύπρος: 2 υποσχέσεις γάμου και 7 εξόδους είχε ο 42χρονος ισοβίτης που απέδρασε

Τα κενά που διευκόλυναν την απόδραση του 42χρονου ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύντροφό του και την κορούλα της, αναζητά η κυπριακή δικαιοσύνη.

Επανεξετάζονται όλα τα θέματα των αδειών εξόδου των κρατουμένων, μετά την απόδραση του ισοβίτη κομμωτή στην Κύπρο (φωτογραφία, επάνω) και τις πληροφορίες ότι έβγαινε συχνά με άδεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Χαρτσιώτης, μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ζήτησε από το Συμβούλιο Φυλακών το οποίο επανασυστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο αφού βρισκόταν σε αδράνεια από το 2022, να εντοπίσει τυχόν κενά, ελλείψεις ή αδυναμίες και να υποβάλει εντός τακτής προθεσμίας 30 ημερών συγκεκριμένες εισηγήσεις για λήψη βελτιωτικών μέτρων.

Ο 42χρονος κομμωτής φαίνεται να είχε αναπτύξει σχέσεις με γυναίκα κατάδικο από τη Βενεζουέλα

Οπως δήλωσε στον Φιλελεύθερο της Κύπρου ο Μάριος Χαρτσιώτης, επιπρόσθετα με την πιο πάνω ενέργεια, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Επιστημονικό Κέντρο Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που συστάθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου αρχές Σεπτεμβρίου και αποτελείται αποκλειστικά από ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με θέματα εγκληματικότητας, για να μελετήσει συναφή ζητήματα.

Κατά τον κ. Χαρτσιώτη, οι απόψεις των δύο αυτών σωμάτων θα δρομολογήσουν με επιστημονικά τεκμηριωμένο πλέον τρόπο, λύσεις, τροποποιήσεις και αλλαγές της νομοθεσίας, για αποφυγή στο μέλλον τέτοιων ή άλλων περιστατικών όπως αυτά που σχετίζονται με την απόδραση του ισοβίτη.

Αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από τον χειρισμό που ετύγχανε ο 42χρονος ισοβίτης από τις εκάστοτε διευθύνσεις των φυλακών, ο υπουργός Δικαιοσύνης μας δήλωσε ότι έχει δώσει άμεσα οδηγίες στην Αστυνομία όπως δοθεί εντολή στους ανακριτές της υπόθεσης της απόδρασης, να επεκτείνουν την έρευνα τους όχι μόνο για τον χειρισμό τώρα αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια.

Αδειες εξόδου

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο κομμωτής που καταδικάστηκε το 2012 σε ισόβια συν 35χρόνια φυλάκιση για τις δολοφονίες της συντρόφου του και της κορούλας της, είχε πάρει τις εξής άδειες εξόδου ή μεταφοράς εκτός φυλακών με συνοδεία: Το 2015 μεταφέρθηκε στο θέατρο Λατσιών μαζί με άλλους τρεις ισοβίτες χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, για παράσταση των φυλακών.

Το 2018 είχε μεταφερθεί εκτός φυλακών για να παραστεί σε κηδεία, μεταφέρθηκε δυο φορές το 2019 στη Χολέτρια για να επισκεφθεί τους δικούς του στο σπίτι του. Στη συνέχεια, δεν πήρε άλλη άδεια λόγω περιορισμών συνεπεία της πανδημίας και ξαναπήγε με άδεια το 2022 και άλλες δύο φορές το 2023.

Παράλληλα, αυτός φαίνεται να είχε αναπτύξει σχέσεις με γυναίκα κατάδικο από τη Βενεζουέλα (όχι από την Κολομβία όπως αρχικά αναφέρθηκε από την Αστυνομία).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, τον Μάρτιο του 2020 είχε δοθεί άδεια στην αλλοδαπή κατάδικο και επισκέφθηκε το πατρικό του κομμωτή στη Χολέτρια, χωρίς βεβαίως να είναι παρών ο ίδιος. Το 2021 η κρατούμενη απολύθηκε και επέστρεψε στη χώρα της.

Υποσχέσεις γάμου

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο «Φ», ο κομμωτής είχε δημοσιεύσει δυο υποσχέσεις γάμου το 2018 και το 2021 με διαφορετικές γυναίκες. Η πρώτη ήταν στις 15/9/2018 και αφορούσε την γυναίκα από τη Βενεζουέλα και η δεύτερη γυναίκα από την Κύπρο. Ωστόσο, με καμιά από τις δύο δεν προχώρησε σε γάμο.

Ολα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν τώρα και να καλυφθούν από την έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία και που σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα επεκταθεί ώστε να εξεταστούν τα όσα καταγράφονται στον προσωπικό του φάκελο, συν τις μαρτυρίες του προσωπικού που τον χειρίζονταν.

Πηγή: philenews.com

Only in

Στο εδώλιο ο γιος του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Παπαγεωργίου - Να βρεθεί η σορός λέει η θεία του στο in

Το βούλευμα, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024 αναφέρει πως ο 42χρονος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν από την πρώτη στιγμή γνώστης του σχεδίου απαγωγής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024