Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
F1: Χάμιλτον, Αλόνσο, Φερστάπεν και Λεκλέρ στους πιο σέξι πιλότους για το People

F1: Χάμιλτον, Αλόνσο, Φερστάπεν και Λεκλέρ στους πιο σέξι πιλότους για το People

Παλεύουν με την ταχύτητα, ξεπερνούν τα όρια τους και εκταμιεύουν την υπεροχή με συμβόλαια εκατομμυρίων. Κυρίως όμως αυτοί οι πιλότοι φέρνουν κάτι πολύτιμο στο πρωτάθλημα της F1 - τις γυναίκες.

Τα μηχανοκίνητα αθλήματα, ιδιαίτερα η Formula 1 και το MotoGP, θεωρούνται από καιρό ανδροκρατούμενα αθλήματα για τους προφανείς λόγους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των γυναικών που δείχνουν ενδιαφέρον και συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις αγώνων υψηλής ταχύτητας.

Στο εύλογο ερώτημα «ποιο ποσοστό των οπαδών της Formula 1 είναι γυναίκες;» η απάντηση -όπως σε όλα- δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβής καθώς τα δημογραφικά στοιχεία των θαυμαστών μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πηγή. Ωστόσο όπως σημειώνουν έγκυρα μέσα που καλύπτουν σπορ που βρυχώνται εκτιμάται ότι περίπου το 30% των οπαδών της F1 είναι γυναίκες.

Αν και ο αριθμός μπορεί να φαίνεται σχετικά χαμηλός σε σύγκριση με τους άνδρες θαυμαστές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βάση των γυναικών θαυμαστών αυξάνεται σταθερά φέρνοντας νέο αίμα στο αδηφάγο για τηλεθέαση πρωτάθλημα.

Πέρα από τους δίκαιους λόγους συμπερίληψης υπάρχει ακόμη ένας λόγος που οι γυναίκες βλέπουν F1 -και αυτός είναι καταφανώς ηδονοβλεπτικός

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους περισσότερες γυναίκες γίνονται οπαδοί της Formula 1 και του MotoGP. Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι η αυξημένη ορατότητα των γυναικών οδηγών και μελών της ομάδας σε αυτές τις σειρές αγώνων.

Ωστόσο πέρα από τους δίκαιους λόγους συμπερίληψης και προσβασιμότητας των μηχανοκίνητων αθλημάτων μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άνοδο των ψηφιακών πλατφορμών, υπάρχει ακόμη ένας λόγος και αυτός είναι καταφανώς ηδονοβλεπτικός. Οι γυναίκες θέλουν να βλέπουν F1 γιατί οι πιλότοι των ομάδων είναι hot.

Καλούμενο να συνθέσει (ακόμη μια) λίστα το αμερικανικό People συγκέντρωσε σε μια ανάρτηση τους 15 πιο γοητευτικούς και σέξι πιλότους της F1, βάλτε στοίχημα, κρατήστε σημειώσεις.

Λιούις Χάμιλτον


Κάπως συνώνυμος με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη showbiz, ο Βρετανός πιλότος που έκανε το ντεμπούτο του στη F1 το 2007 έχει καταφέρει να γράψει ιστορία και να κλείνει άπειρες εμπορικές συμφωνίες ανεβάζοντας τις μετοχές της επιδραστικότητας του στη βιομηχανία του αθλητισμού και του θεάματος με γκάζια.

Κατά τη διάρκεια της 17χρονης καριέρας του στη F1, ο Χάμιλτον κατάφερε να είναι για πολλούς ο Μίκαελ Σουμάχερ της γενιάς του, ενώ η σχέση του με τη μόδα τον καθιερώνει ως έναν από τους πιο σπουδαίους πιλότους των καιρών μας.

Πρόσφατα ο Χάμιλτον ορίστηκε ως ο νεότερος πρεσβευτής της Dior και προσκεκλημένος σχεδιαστής για την επόμενη κολεξιόν και τώρα ο γαλλικός οίκος πολυτέλειας ξεκίνησε την καμπάνια για την προώθησή της συμμαχίας που βρίσκει τον Βρετανό πιλότο να συνεργάζεται με τον σχεδιαστή Κιμ Τζόουνς για μια σειρά ρούχων από αειφόρα υλικά και χωρίς δέρμα ζώων κατόπιν αιτήματος του θρύλου της Formula 1.

Επιπλέον ο 39χρονος αναμένεται να απασχολήσει ακόμη περισσότερο το φανατικό κοινό της F1 καθώς η πολυσυζητημένη μεταγραφή του από τη Mercedes F1 στη Scuderia Ferrari πλησιάζει στην πρεμιέρα.

Σαρλ Λεκλέρ

Ο μόλις 27χρονος Μονεγάσκος με τα χαρακτηριστικά λακκάκια είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο άθλημα. Ο Λεκλέρ ως πιλότος της Scuderia Ferrari είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν της Formula 1 στην οποία ευελπιστεί να αναδειχθεί πρωταθλητής έχοντας πετύχει ήδη δύο στόχους που είχε ως οδηγός. Ο ένας ήταν να κερδίσει το Grand Prix Ιταλίας μέσα στη Μόντσα και ο άλλος να κερδίσει το Grand Prix Μονακό, κατακτήσεις που διεκδίκησε και κέρδισε μέσα στο 2024.

Ο Λεκλέρ βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, 86 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν και όταν δεν μονοπωλεί τα lifestyle media με το ρομάντζο του – έχει σχέση με την Alexandra Saint Mleux από το 2023- δίνει συνεντεύξεις λέγοντας: «Είναι ρεαλιστικό το πρωτάθλημα το 2025; Φυσικά και είναι»

Τζορτζ Ράσελ

Ο 26χρονος Βρετανός Τζορτζ Ράσελ είναι για πολλούς ο πλέον αντιπαθητικός πιλότος της F1, όχι όμως για το People που αποθεώνει το ύψος και την κώμη του με το γλαφυρό -και αστείο- χαρακτηρισμό «σαν να τον έχουν κουρέψει οι Θεοί». Yπερβολές που θα σβηστούν στο χρόνο ωστόσο ο Ράσελ φέρεται να είναι συμπαθής στις γυναίκες που παρακολουθούν F1 κάτι που κάνει τη σύντροφο του Κάρμεν Μοντέρο Μουντ (είναι μαζί από το 2020) έξαλλη αλλά το προσπερνάει.

Φερνάντο Αλόνσο

«Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο τέλειος ορισμός του μελαχρινού και του όμορφου» σημειώνει το People για τον 43χρονο Ισπανό, βετεράνο της πίστας που κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί για τη Renault, τη McLaren, την Alpine και αυτή τη στιγμή είναι στην Aston Martin.

Έχοντας μπει στην αρένα ως ένα ταλέντο που αμφισβήτησε με ορμή την παντοκρατορία του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Αλόνσο κλείνει το 2025, 20 χρόνια από το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ποτέ στη Formula 1 (με τη Renault F1). Τώρα πλέον το στοίχημα του είναι να διεκδικήσει μέσα στην προσεχή τριετία τον τρίτο του τίτλο, ώστε να κάνει έξοδο με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που εισέβαλε.

«Δεν έχω παιδιά. Αυτό είναι κάτι που θέλω, ως προσωπικό στόχο, για τα επόμενα χρόνια, όχι πολύ αργά ελπίζω. Και υπάρχουν πολλά που δεν πήγαν όπως τα προγραμμάτιζα στα 15 ή 16 χρόνια μου, πιθανώς τότε φανταζόμουν μια διαφορετική ζωή» είπε ο Αλόνσο σε μια εκ βαθέων προσωπική συνέντευξη στην εκδήλωση χορηγού της Aston Martin F1 στην Ινδία, μετά το GP της Σιγκαπούρης. Πολλές του το εύχονται.

Μαξ Φερστάπεν

Οι αγώνες είναι στα γονίδια του Μαξ Φερστάπεν ως ο γιος του επίσης πιλότου πατέρα του Τζο και της μητέρας του Σόφι Κούμπεν που ήταν δρομέας καρτ. Όπως και η αγωνιστική του δεινότητα. Όπως και η αθυροστομία του που πλέον έχει προκαλέσει ζήτημα μετά τη λέξη «f%cking» που ξεστόμισε σε συνέντευξη Τύπου.

Η τιμωρία του Φερστάπεν από τη FIA με κοινωνική εργασία κλυδωνίζει τη σχέση του με το άθλημα -«Είναι ανοησίες όλα αυτά και δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια με τέτοια πράγματα» ανέφερε αμφισβητώντας το μέλλον του στη Formula 1- ωστόσο ο Βελγο-Ολλανδός πιλότος συνεχίζει να είναι ένας λόγος για να συντονιστούν πολλοί και πολλές στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των GP -και αυτό μετράει.

Στους οδηγούς ο Μαξ Φερστάπεν που έχει σχέση με την Κέλι Πικέ  από το 2020 παραμένει στην κορυφή των οδηγών με 331 βαθμούς.

Πιερ Γκασλί

Μια ματιά στο Instagram του Γάλλου πιλότου αρκεί για να καταλάβει μερικά από τα ενδιαφέροντα του. Η κοπέλα του μοντέλο και -φυσικά- influencer Φραντσίσκα Γκόμες και φυσικά την καριέρα του ως οδηγού.

Ο γεννημένος στη Ρουέν, Γκασλί αγωνίζεται για την Alpine-Renault αλλά έχει οδηγήσει στο παρελθόν για τις Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso και AlphaTauri.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Αν και το Grand Prix της Σιγκαπούρης σήμανε το τέλος του δρόμου σε ό,τι αφορούσε στην καριέρα του Ντάνιελ Ρικάρντο στο μαγικό κόσμο της Formula 1 -ο 35χρονος έχασε τη θέση του στη Visa Cash app RB από τον ταλαντούχο κι ανερχόμενο Λιαμ Λόσον- το People εξακολουθεί να ποντάρει στο μέρισμα του στο φιλοθεάμον κοινό της μηχανοκίνητης βιομηχανίας θεάματος.

Ο Αυστραλός ξεκίνησε για πρώτη φορά να αγωνίζεται στη Formula Ford, στη Formula Three και στη Formula Renault 3.5 Series, μεταξύ άλλων, πριν κάνει το ντεμπούτο του ως δοκιμαστικός οδηγός Red Bull Racing στη Formula 1 το 2009.

Συνέχισε σε αγώνες για HRT, Toro Rosso, Renault, Red Bull και McLaren και κέρδισε οκτώ αγώνες σε 14 σεζόν. Επέστρεψε στη Red Bull αλλά το συμβόλαιο του έληξε τον Σεπτέμβριο του 2024 με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα «άδικο τέλος» της αγωνιστικής του καριέρας στη F1.

Αναλογιζόμενος την εντυπωσιακή του καριέρα, που περιλαμβάνει 258 εκκινήσεις σε Grand Prix, 32 βάθρα και 1329 βαθμούς, ο Ricciardo εξέφρασε ευγνωμοσύνη και νοσταλγία σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Αγάπησα αυτό το άθλημα σε όλη μου τη ζωή. Είναι άγριο και υπέροχο και ήταν ένα ταξίδι. Ευχαριστώ τις ομάδες και τα άτομα που έπαιξαν τον ρόλο τους. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που αγαπούν το άθλημα κάποιες φορές περισσότερο από εμένα, χαχα. Σας ευχαριστώ» έγραψε. «Πάντα θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, αλλά ήταν διασκεδαστικό και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα άλλαζα τίποτα. Μέχρι την επόμενη περιπέτεια» πρόσθεσε.

Ο 35χρονος και αποκαλούμενος «γελαστό παιδί» της F1 Ρικιάρντο έχει σχέση με τη Xάιντι Mπέργκερ από το 2021 –κάτι που κράτησε εκτός δημοσιότητας μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Φέροντας το παρατσούκλι Hulk, ο Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ είναι από τα ανερχόμενα αστέρια της F1 κερδίζοντας εντυπώσεις με την ταχύτητα αλλά και τη σταθερότητά του.

Ο Γερμανός που έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί έξι φορές την τρέχουσα σεζόν έχει ανεβάσει τη βαθμολογική του συγκομιδή στους 24 πόντους, μετά από 18 αγώνες και 3 Sprint –κάτι που σε μία ομάδα με τη δυναμική της Haas μοιάζει και σίγουρα είναι χρυσάφι.

Ο 37χρονος Χούλκενμπεργκ που μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας των οδηγών (έχοντας φλερτάρει με το σποτ καιρό τώρα) έχει τρέξει για εταιρείες όπως η Williams, η Renault, η Aston Martin, προτού κλείσει με τη Haas πέρυσι.

Ο Χούλκενμπεργκ παντρεύτηκε την Egle Ruskyte, το 2021 και έχει μαζί της μια κόρη, τη Noemi Sky.

Κάρλος Σάινθ Jr

O Κάρλος Σάινθ Jr κουβαλάει μια σπουδαία κληρονομιά ως ο γιος ενός θρύλου –ένα προνόμιο που δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Ο γιος του θρυλικού Κάρλος Σάινθ και ανιψιός του Αντόνιο (επίσης οδηγός) ξεκίνησε από τα καρτ όπου και ξεχώρισε αμέσως και έκανε πρεμιέρα στη F1 μετά από την πρόσκληση της Toro Rosso στα 20 του χρόνια.

Συνεχίζοντας την παράδοση των Ισπανών που έχουν οδηγήσει για τη Ferrari –μετά τους Αλφόνσο ντε Πορτάγο και Αλόνσο- ο Σάινθ ο νεότερος έχει γίνει viral και για την αδυναμία του σε πολύ συγκεκριμένο πλαστικό κίτρινο παπάκι που φέρει το όνομα και το νούμερο του και συχνά πυκνά κάνει cameo εμφάνιση σε αναρτήσεις του.

Μεγάλος θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης, o Σάινθ δεν είναι πλέον με την Ισαμπέλ Ερνάεθ με το μοντέλο από τη Σκωτία Ρεμπέκα Ντόναλντσον να φέρεται να είναι η επόμενη γυναίκα της ζωής του. Οι φήμες τους θέλουν αχώριστους από το καλοκαίρι του 2023.

Λάντο Νόρις

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Λάντο Νόρις είναι ένας από τους νεότερους αθλητές στο άθλημα. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια καριέρα που θα περάσει στην ιστορία της F1 καθώς έχει ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο από το Grand Prix του Μαϊάμι, το Grand Prix της Ολλανδίας και το Grand Prix της Σιγκαπούρης — όλα μέσα στο 2024.

Γιούκι Τσουνόντα

Με καταγωγή από τη Sagamihara της Ιαπωνίας, ο Γιούκι Τσουνόντα είναι το ανερχόμενο αστέρι της F1 με τη δύναμη ενός anime.

Αν και ο 24χρονος Ιάπωνας έκανε πρεμιέρα στο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα αυτοκινήτου μόλις το 2021, έχει μονοπωλήσει το κοινό της Ασίας με τις επιδόσεις του και πλέον μετά τη Σκουντερία Άλφα Τάουρι για την οποία αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι, θα διεκδικήσει τρόπαια για τη Red Bull.

Σέρτζιο Πέρεζ

Με καταγωγή από τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, η καριέρα του 34χρονου Σέρτζιο Πέρεζ στη F1 ξεκίνησε με τη Sauber το 2011. Πέρασε από McLaren, Force India και Racing, προτού μείνει στη Red Bull από το 2021.

Ο Πέρεζ έχει έξι νίκες, τρεις pole position και 39 βάθρα στη Formula 1 και εκτός πίστας είναι περήφανος σύζυγος και πατέρας.

Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Καρόλα Μαρτίνεζ το 2018 -ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου τους Σέρτζιο Πέρεζ Jr., τον Δεκέμβριο του 2017.

Κέβιν Μαγκνούσεν

Ο νεποτισμός είναι δυνατός και στη F1. Στα πρότυπα των Φερστάπεν και Σάινθ Jr., ο Κέβιν Μαγκνούσεν είναι γιος του Ιαν Μαγκνούσεν, τέσσερις φορές νικητή του Le Mans 24 Hours και πιλότου F1.

Ο 31χρονος Δανός που έχει τρέξει για McLaren και Renault στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με την ομάδα της Haas αν και όχι για πολύ ακόμη.

Ο Mαγκνούσεν είναι παντρεμένος με τη Louise Gjørup από το 2019 και έχουν μαζί δύο κόρες: τη Λόρα, που γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021, και την ’Αγκνες που που ήρθε στον κόσμο τον Ιούλιο του 2023.

Οι υπόλοιποι της 15άδας του People που ανάβει πόθους στην F1 φέρνοντας έσοδα και χορηγούς εδώ.

Only in

Γκρίνιες Δημοσχάκη (ΝΔ) για τα εκτός έδρας των αστυνομικών: «Να απαλειφθεί η διάταξη και να εξεταστεί από μηδενική βάση»

Ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην αστυνομικός διατύπωσε την αντίθεσή του στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024