Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
Ο Αρκάς στέλνει την καλημέρα της ημέρας μέσα από το... νεκροταφείο.
- Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2024
- «Mykonos»: Ο παραγωγός Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Κλέλια Ανδριολάτου και μια κωμωδία στο «νησί των ανέμων»
- Εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο μαθητή της - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
Ο Αρκάς μας έχει συνηθίσει να στέλνει τις καλημέρες του από διάφορα σημεία. Στο σημερινό σκίτσο του μας μεταφέρει σε ένα νεκροταφείο, όπου μας παρουσιάζει μια μαυροφορεμένη γυναίκα σε πράσινο φόντο να έχει επισκεφθεί το νεκροταφείο. Η προφανώς σύζυγος μπορεί να είναι στεναχωρημένη στον τάφο του εκλιπώντος, αλλά δεν είναι μόνη της, σε αυτό το πένθος.
Ξαφνικά αντικρύζει μια ξανθιά γυναίκα, με πιο προκλητική εμφάνιση, να αφήνει πάνω στο μνήμα ένα λουλούδι και να είναι και εκείνη θλιμμένη και μάλιστα με τα μάτια πρησμένα από το κλάμα.
Ποιοι άνθρωποι απατούν και γιατί το κάνουν
Όπως συνοψίζεται σε πρόσφατη έρευνα, η απιστία είναι κύρια αιτία για διαζύγια και χωρισμούς και αποτελεί ισχυρό προγνωστικό παράγοντα κακής ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος (Fincham & May, 2017).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η “επικράτηση” της απιστίας κατά τη διάρκεια της ζωής είναι περίπου 20 με 25 τοις εκατό εντός των γάμων, με άνδρες και γυναίκες να απατούν σε παρόμοια ποσοστά.
Στην Ελλάδα τι συμβαίνει;
Η απιστία μετά την άρση του lockdown «χτύπησε κόκκινο» στη χώρα μας, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με τις γυναίκες να ξεπερνούν τους άντρες: Επτά στις δέκα γυναίκες αποφάσισαν να απιστήσουν έναντι των άπιστων αντρών που ήταν πέντε στους δέκα. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό συνδέεται και με την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο του εγκλεισμού, καθώς οδηγεί την ευνουχισμένη -από την ανδρική κακοποίηση- γυναίκα στην απιστία.
Όλα αυτά και άλλα πολλά κατέδειξε η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία μελέτησε τη σεξουαλική συμπεριφορά 1200 κατοίκων της Ελλάδας (600 ανδρών και 600 γυναικών) μετά τον εγκλεισμό λόγω του κορονοϊού. Η έρευνα έγινε διαδικτυακά και οι ηλικίες των συμμετεχόντων ήταν από 18 έως 54 χρόνων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις