Βίντεο ντοκουμέντα που αποτυπώνουν την αστυνομική βία που ασκήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ μετά τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ενώ η πορεία είχε ολοκληρωθεί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις προσαγωγές που είχαν γίνει στην ισραηλινή πρεσβεία.

Άνδρες των ΜΑΤ κυνηγούν διαδηλωτές και πετούν κρότου λάμψης ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τους διερχόμενους

Άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται στα πλάνα να σπρώχνει μία γυναίκα, ένας άλλος να κλωτσά έναν άνδρα που τους προσέγγισε για να διαμαρτυρηθεί και να χτυπάει πολίτες με ασπίδα ενώ ένας τρίτος ολοκληρώνει την επιχείρηση «ψεκάζοντας» με χημικά.

View this post on Instagram

A post shared by CopWatchGR (@copwatch.gr)

Κρότου λάμψης στην Πανόρμου

Νωρίτερα μετά το τέλος της πορείας διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην Πανόρμου την ώρα που η κίνηση στον δρόμο διεξαγόταν κανονικά.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να κυνηγούν κάποιους διαδηλωτές και να πετούν κρότου λάμψης ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τους διερχόμενους.

Στη συνέχεια ακινητοποιούν κάποιους από τους διαδηλωτές, άλλους τους σέρνουν ενώ έναν τον έχουν για ώρα ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου.

Τι ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι:

«Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πανόρμου, ενώ λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και έξω από το στάση του μετρό Πανόρμου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 20 ατόμων, 16 αντρών και 4 γυναικών».