Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πότε αλλάζει με βουτιά της θερμοκρασίας

Ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πότε αλλάζει με βουτιά της θερμοκρασίας

Ο καιρός αυτές τις μέρες δεν θυμίζει Φθινόπωρο - Μάλιστα προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο, όμως αυτό θα αλλάξει.

Ο καιρός θα συνεχίσει να μην θυμίζει φθινόπωρο καθώς σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12/10. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας.

Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται την Παρασκευή

Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11/10, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης η μέγιστη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 για το μεσημέρι της Τετάρτης 09/10 και της Παρασκευής 11/10.

Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σε αυτούς φαίνονται χαρακτηριστικά οι θερμότερες αέριες μάζες πάνω τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Δείτε τους χάρτες του meteo

Απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1500 μέτρων το μεσημέρι της Τετάρτης 09/10

Απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1500 μέτρων το μεσημέρι της Παρασκευής 11/10

Πότε έρχεται βουτιά της θερμοκρασίας

Την Κυριακή ωστόσο αναμένεται βουτιά της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σε ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος αναφέρει:

«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα όπως λέει και ο λαός μας…
Έτσι κι ο καιρός που θα θυμίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες για να μας επαναφέρει στο φθινόπωρο στη συνέχεια».

Συνοδεύει την ανάρτηση με γράφημα, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Only in

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή

Κάποιος να θυμίσει στον κ. Πέτρο Παππά τα βασικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024