Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Στοπ» του ΣτΕ στην αναθεώρηση των όρων δόμησης στον Χολαργό

«Στοπ» του ΣτΕ στην αναθεώρηση των όρων δόμησης στον Χολαργό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την περιοχή του Χολαργού.

«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο προέβλεπε την αναθεώρηση των όρων και περιορισμών όρων δόμησης σε πέντε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, μεταξύ των άλλων, επιχειρήθηκε να αναθεωρηθούν οι όροι δόμησης του ρυμοτομικού σχεδίου σε όλες τις περιοχές του δήμου ως προς το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος των κτιρίων και το μέγιστο συντελεστή δόμησης όπως και ο καθορισμός των χρήσεων της γενικής κατοικίας.

Επίσης, επιχειρήθηκε να αναθεωρηθούν οι χρήσεις γης του πολεοδομικού κέντρου του δήμου στα οικόπεδα με πρόσωπο επί της Λεωφόρου Μεσογείων και γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας (πρώην εμπορικό τμήμα) και να καθοριστούν οι χρήσεις του τοπικού κέντρου γειτονιάς.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 82/2024 γνωμοδότησή του (πρόεδρος η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Νέγρης) έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, γιατί πριν από τη σύνταξη της προβλεπόμενης μελέτης με την οποία «επιχειρείται η πολεοδόμηση έκταση σημαντικής καταρχήν κλίμακας δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης με την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων, ούτε πάντως προκύπτει η τήρηση οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας εκτίμησης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων».

Only in

Γκρίνιες Δημοσχάκη (ΝΔ) για τα εκτός έδρας των αστυνομικών: «Να απαλειφθεί η διάταξη και να εξεταστεί από μηδενική βάση»

Ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην αστυνομικός διατύπωσε την αντίθεσή του στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024