Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Άστορ παρουσιάζει σε preview δύο από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς

Το Άστορ παρουσιάζει σε preview δύο από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς

Το «Θηρίο» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Το «Apprentice» προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, με την υποψήφια για Όσκαρ Μαρία Μπακάλοβα ως Ιβάνα Τραμπ.

Στο Θηρίο του Μπερτράν Μπονελό, η Λεά Σεϊντού και το Τζορτζ ΜακΚάι συναντιούνται μυστηριωδώς, ξανά και ξανά, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και διαφορετικούς τόπους, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα.
Μία ταινία εμπνευσμένη από την ιστορία του Χένρι Τζέιμς «Το Θηρίο στη Ζούγκλα» (1903) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα. Το Θηρίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Η ταινία εξερευνά την περίπλοκη σχέση μεταξύ ανθρώπινων συναισθημάτων και τεχνητής νοημοσύνης μέσα από μια αφήγηση που συνδυάζει την αγάπη, τη μνήμη και την ταυτότητα

Μπερτράν Μπονελό, ένας από τους πιο αντισυμβατικούς σκηνοθέτες του μοντέρνου σινεμά

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται το 1910, το 2014 και το 2044, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα. Και στις τρεις αυτές ενσαρκώσεις, τη γυναίκα βασανίζει μονίμως το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Ο άντρας την καθησυχάζει και της ζητά να του αφεθεί. Κάθε φορά που συναντιούνται, το προαίσθημά της βγαίνει με κάποιο τρόπο αληθινό.

Ο Μπερτράν Μπονελό, ένας από τους πιο αντισυμβατικούς σκηνοθέτες του μοντέρνου σινεμά, μεταμορφώνει μια πανέμορφη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς «Το Θηρίο στη Ζούγκλα» , για έναν ήρωα που έχει παραλύσει από τη νευρωτική του πεποίθηση ότι κάτι απαίσιο πρόκειται να του συμβεί, σε κάτι αναπάντεχο: ένα σκοτεινό, εγκεφαλικό και πέρα για πέρα συναρπαστικό sci-fi παραμύθι που διατρέχει παρελθόν και μέλλον ψάχνοντας απαντήσεις για τα μεγάλα αινίγματα της ερωτικής έλξης και της ανθρώπινης ύπαρξης, κόντρα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο.

Το Θηρίο (La Bête), είναι ένα στοχαστικό δράμα επιστημονικής φαντασίας που εκτυλίσσεται στο κοντινό μέλλον. Η ταινία εξερευνά την περίπλοκη σχέση μεταξύ ανθρώπινων συναισθημάτων και τεχνητής νοημοσύνης μέσα από μια αφήγηση που συνδυάζει την αγάπη, τη μνήμη και την ταυτότητα.

 

Τρέιλερ «To Θηρίο»

*Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από εδώ
Στο Apprentice του Αλί Αμπάσι, ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ (Σεμπάστιαν Σταν), ανυπόμονος να τα καταφέρει ως γόνος εύπορης οικογένειας στη Νέα Υόρκη του 1970, μαγεύεται από τον Ρόι Κον (Τζέρεμι Στρονγκ), τον αδίστακτο δικηγόρο που θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ που γνωρίζουμε σήμερα.

Στην ταινία, ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός Σεμπάστιαν Σταν ενσαρκώνει τον νεαρό Τραμπ, ενώ δίπλα του βρίσκονται ο Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του πρώην δικηγόρου του Ρόι Κον, ενώ η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Μαρία Μπακάλοβα υποδύεται την πρώην σύζυγο του Τραμπ, την Ιβάνα και είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Ερωτηθείς για το αν θα άρεσε η ταινία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμπάσι δήλωσε το εξής: «Δεν πιστεύω πως δεν θα του άρεσε απαραίτητα. Ούτε πιστεύω ότι θα του άρεσε, νομίζω ότι θα εκπλαγεί»

Στη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ των Καννών, όπου η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, ερωτηθείς για το αν θα άρεσε η ταινία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμπάσι δήλωσε το εξής: «Δεν πιστεύω πως δεν θα του άρεσε απαραίτητα. Ούτε πιστεύω ότι θα του άρεσε, νομίζω ότι θα εκπλαγεί».

Πάντως, η πραγματικότητα φαίνεται να διαψεύδει τον σκηνοθέτη της βραβευμένης ταινίας Ιερή Αράχνη, καθώς οι αντιδράσεις του ίδιου του Τραμπ, αλλά και υποστηρικτών του δεν είναι τόσο ψύχραιμες. Τελικά η τέχνη νίκησε το κλίμα του φόβου.

Τρέιλερ «The Apprentice»
 *Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από εδώ
Only in

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή

Κάποιος να θυμίσει στον κ. Πέτρο Παππά τα βασικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024