Επιδόσεις υψηλού επιπέδου, καλύτερη απεικόνιση και ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας… Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα θα απολαύσουμε στην νέα έκδοση του νεότερου συστήματος της Sony, το PS5 Pro που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης στις 7 Νοεμβρίου, μαζί με ένα χειριστήριο DualSense.

Όσα ξέρουμε για το PS5 Pro

Η έκδοσή του δεν θα περιλαμβάνει Blu-ray drive, θα είναι δηλαδή Digital Only, οι ενδιαφερόμενοι όμως θα μπορούν να εγκαθιστούν το Blu-ray drive του PS5, που έχει κυκλοφορήσει ήδη για το PS5 Slim. Έτσι λοιπόν, εάν το έχετε ήδη ή έχετε το PS5 Slim με Blu-ray drive τότε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για το νέο PS5 Pro.

Η πανίσχυρη κονσόλα παρουσιάστηκε από τον Mark Cerny, τον αρχιτέκτονα του PS5 αλλά και του PS5 Pro, ο οποίος έκανε λόγο για την νέα μεγαλύτερη GPU, το εξελιγμένο ray tracing αλλά και τον μηχανισμό upscaling, που θα ενισχύεται από το AI και θα λειτουργεί σε νέα αλλά και σε προϋπάρχοντα games για να απολαύσετε από την αρχή τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Σύμφωνα με την εταιρεία κολοσσό, το νέο PS5 Pro έχει 67% περισσότερες μονάδες επεξεργασίας αλλά και 28% ταχύτερη μνήμη ενώ προσφέρει συνολικά 45% πιο γρήγορο rendering.

Κατά την διάρκεια του gaming, οι φωτισμοί θα παράγονται σε διπλάσια ή ακόμα και σε τριπλάσια ταχύτητα, συγκριτικά με το τωρινό μοντέλο.

Ο μηχανισμός upscaling, δηλαδή το PlayStation Spectral Super Resolution ενισχύεται, όπως είπαμε, από την τεχνητή νοημοσύνη για να απολαμβάνετε ακόμα πιο καθαρή εικόνα όσο παίζετε για την πιο ρεαλιστική gaming εμπειρία.

To νέο PS5 Pro θα υποστηρίζει και το PS5 Pro Game Boost, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί και σε πάνω από 8.5000 συμβατά PS4 games, βελτιώνοντας ακόμα και την ανάλυσή τους.

Ποια games θα υποστηρίζονται

Τα games που θα υποστηρίζονται με το λανσάρισμα της κονσόλας περιλαμβάνουν τα Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, Dragon’s Dogma 2, Alan Wake 2, Final Fantasy 7 Rebirth, The Last of Us Part II Remastered, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West και Marvel’s Spider-Man 2.

Κατόπιν της παρουσίασης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του PS5 Pro μπορεί να είναι αντίστοιχες του PS4 Pro και μάλιστα να φτάσουν τα 13 εκατομμύρια συστήματα μέχρι το 2029.