Από τον Μικρό Πρίγκιπα, μέχρι τον Όλιβερ Τουίστ και από τη Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά έως τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα η παιδική βιβλιογραφία είναι πλούσια.

Υπάρχουν πολλά αγαπημένα παιδικά βιβλία που έχουν αντέξει στον χρόνο. Ακόμη και βιβλία που γράφτηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια εξακολουθούν να διαβάζονται από τα παιδιά σήμερα.

Μερικά δε από τα καλύτερα παιδικά βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα με την πάροδο των χρόνων.

Η αγάπη του παιδιού για το διάβασμα δεν καλλιεργείται από τη μία μέρα στην άλλη. Απαιτείται χρόνος και προσπάθεια μέχρι το παιδί να βρει το είδος του βιβλίου που θα αγαπήσει λίγο περισσότερο και θα το κάνει να βυθιστεί σε αυτό. Τα παιδικά βιβλία μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από ανάπτυξη της φαντασίας και του λεξιλογίου. Είναι ένας καλός σύντροφος κι ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσει κάποιος τον χρόνο του, ταξιδεύοντας σε άλλους κόσμους και φανταστικές ιστορίες.

Εξαιρετικά ωφέλιμο είναι το διάβασμα και για τα παιδιά, ειδικά προσχολικής ηλικίας, καθώς όσο διαβάζουν δεν αποκτούν μόνο πολύτιμες γνώσεις αλλά ακονίζουν και δεξιότητες, που σχετίζονται με την ψυχική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Καθώς διαβάζουν, διαμορφώνουν απόψεις και γνώμες, ωριμάζουν, μαθαίνουν να κατανοούν και να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Αποκτούν ενσυναίσθηση και αναπτύσσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη, εφόδια απαραίτητα για μια επιτυχημένη ενήλικη ζωή.

Δεδομένου ότι στα παιδιά αρέσει να μιμούνται τους ενήλικες, βεβαιωθείτε ότι σας βλέπουν να διαβάζετε. Και τώρα που πλησιάζει η Black Friday επενδύστε σε παιδικά βιβλία, προσχολικά, γνώσεων ή λογοτεχνίας  για εσάς ή τα παιδιά σας.

Και αν ψάχνετε από φανταστικούς κόσμους μέχρι βιβλία που προάγουν τη δημιουργική σκέψη θα τα βρείτε όλα στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξει το παιδί σας αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Κάντε τις αγορές σας από την πλατφόρμα και τα βιβλία σας θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.