Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Μαραθώνος συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Ο Δήμος Μαραθώνος συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Μια σημαντική εξέλιξη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Αστική συγκοινωνία αποκτάει ο Δήμος Μαραθώνος λύνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής. Σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωση ο Δήμος, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, του Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γεώργιο Σπηλιόπουλο και φυσικά της δημοτικής Αρχής ανακοινώθηκε επισήμως το νέο.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αποτελεσματικότερη και καλύτερη διασύνδεση του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Γραμματικού και του Βαρνάβα με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, ώστε να καταστεί προσιτή, συστηματική και αξιόπιστη η καθημερινή συγκοινωνία για τους πολίτες. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, τον οποίο επεξεργάζεται ο Ο.Α.Σ.Α., δεν θα περιλαμβάνει πλέον απομακρυσμένες περιοχές.

Η σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και ενισχύει την προσβασιμότητα στην περιοχή. Η έναρξή της εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε:

«Σε μια σημαντική ημέρα για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα ανακοινώσαμε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, την επίσημη σύνδεση του Δήμου με αστική συγκοινωνία! Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή την θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα. Ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Αττικής θα διαθέτει λύσεις για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών.»

Δήμαρχος Μαραθώνος: Πέντε χρόνια προσπαθειών

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε: «Μετά από πέντε χρόνια εντατικών προσπαθειών, η αστική συγκοινωνία στο Δήμο Μαραθώνος είναι πλέον και επίσημα γεγονός! Τα ευχάριστα για όλους τους δημότες μας νέα μετέφεραν και ανέλυσαν σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, που, επίσης, απάντησαν και σε σειρά ερωτημάτων, παρατηρήσεων και αιτημάτων που έθεσαν οι πολίτες.

Τους ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες τους ώστε να γίνει πραγματικότητα κάτι που βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών μας και κάνει τις μετακινήσεις τους πιο άνετες και πολύ λιγότερο δαπανηρές.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Το κυβερνών ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ - για ποικίλους λόγους - υπήρχε και υπάρχει πάντα. Το ερώτημα είναι αν το ενδιαφέρον των πολιτών μπορεί να μεταφραστεί από τα ηγετικά στελέχη σε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024