Αδιάβαστος για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, το σίγουρο είναι ότι ο Πέτρος Παππάς με τις απίστευτες δηλώσεις του για τον φαντάρο που μίλησε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης, προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου.

Ο Πέτρος Παππάς κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τον φαντάρο ο οποίος φορώντας τη στολή του συμμετείχε και απεύθυνε χαιρετισμό στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα του ΚΚΕ,  είπε ότι «δεν μπορεί ένας κληρωτός με τη στολή να διατρανώνει μία πεποίθηση που έχει».

Μιλώντας στο One channel υποστήριξε πως «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τις πεποιθήσεις και τη γνώμη του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος στο οποίο ανήκει… αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες και δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί την θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο μιλώντας εξ ονόματος του στρατού… Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο. Στο στρατό υπάρχει ιεραρχία, ο στρατός διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτικοποίηση από έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη προβλεπόμενη πειθαρχική ποινή».

Οι δηλώσεις Παππά προκάλεσαν την οργή της Κουμουνδούρου

«Δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι «οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων».