«Ως απαράδεκτο» επιστρέφει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης προς την Κεντρική Γραμματεία και την Π.Γ. του κόμματος, τις οποίες κατηγορεί για τη διαρροή τού πόθεν έσχες του.

Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, οι εργασίες της επεισοδιακής συνεδρίασης της οποίας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, υπογραμμίζεται πως «διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος».

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει η Π.Γ. «είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό του και επιστρέφεται ως απαράδεκτη».

Να σημειωθεί ότι σήμερα (8/10) θα αναρτηθούν τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, «όχι» στην παραπομπή του εξώδικου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή είπαν οι Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πάνος Ρήγας και η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό του και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε».

Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.