Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κλίμα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Ένταση μεταξύ Γεροβασίλη και Τζάκρη μετά το εξώδικο Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κλίμα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Ένταση μεταξύ Γεροβασίλη και Τζάκρη μετά το εξώδικο Κασσελάκη

Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση, μετά το εξώδικο Κασσελάκη προς τα κομματικά όργανα - Οι «100», μέσω της Όλγας Γεροβασίλη, ζητούν τη διαγραφή του - Το Σάββατο η έκτακτη Κ.Ε.

Το να αναφέρει κανείς πως είναι «ραγδαίες» οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κοινοτοπία, αφού σχεδόν καθημερινά κάτι προκύπτει πυροδοτώντας νέες εσωτερικές συγκρούσεις. Σήμερα στο επίκεντρο βρέθηκε η διαρροή των στοιχείων του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αντέδρασε με εξώδικο προς το κόμμα.

Τη σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» βλέπει η λεγόμενη κίνηση των «87» στην απόφαση Κασσελάκη να αποστείλει εξώδικο προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαρροή τού «πόθεν έσχες» του, που κατέθεσε – μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη – μαζί με 87 υπογραφές, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές που θα αναδείξουν νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στο εξώδικο, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται στον εαυτό του ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Τη διαγραφή Κασσελάκη ζήτησε η Γεροβασίλη

Η κίνηση αυτή, που είναι πρωτοφανής στα χρονικά του ΣΥΡΙΖΑ, να κατατεθεί δηλαδή εξώδικο προς τα κομματικά όργανα και, μάλιστα, από τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σήμερα (8/10), με αποκορύφωμα να ζητήσει η ομάδα των «100» τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη στην Πολιτική Γραμματεία, ζητώντας τη διαγραφή Κασσελάκη.

«Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη για το εξώδικο, να παραπεμφθεί με το αίτημα της διαγραφής προς την Κεντρική Επιτροπή. Να γίνει έκτακτη σύγκληση του οργάνου με θέμα το πώς απαντάμε σε αυτό», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στην Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση, πρώην πρόεδρος κόμματος να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, να απειλεί ότι θα στείλει στον εισαγγελέα το κόμμα που θέλει να ηγηθεί. Απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα».

Τζάκρη: Να παραιτηθεί η Σβίγκου – Η Γεροβασίλη αμφισβητεί την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Από την πλευρά της, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε πως «η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος – και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα – του πόθεν έσχες. Δεν λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης».

Η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε το ερώτημα στην Θεοδώρα Τζάκρη, «αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε τον φάκελο, με δεδομένο ότι δεν είχε την υπογραφή του και την ώρα που οι συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρο».

«Η κυρία Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος», απάντησε η κυρία Τζάκρη, αναφορικά με την στάση Γεροβασίλη.

«Πυρ ομαδόν» στελεχών κατά Κασσελάκη

Την ώρα που ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ζητούσε εξηγήσεις από την Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας την «να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή ‘δεν σας αναγνωρίζω’ και ‘οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά’», με την ίδια να απαντά πως «επρόκειτο για σχήμα λόγου», πολλά στελέχη του κόμματος εξαπέλυσαν «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μάλιστα, τόνισε πως «στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο κ. Κασσελάκης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης και ζήτησε την άμεση σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του, λέγοντας πως δεν σέβεται καταστατικές αρχές και αποφάσεις και ότι μόνος στόχος του είναι να διαλύσει το κόμμα. Παράλληλα, ζήτησε μάλιστα παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με το αίτημα της διαγραφής.

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να είναι ούτε μέλος, ούτε υποψήφιος

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Και προσέθεσε πως «αν θέλει να τον διαλύσει, ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Θεοχαρόπουλος: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κ.Ε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε, από την πλευρά του, το γεγονός πως η Κεντρική Επιτροπή είχε βάλει ως προϋπόθεση για τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ «τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα ‘πρόεδρος’».

«Να συγκληθεί Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω», ζήτησε.

Ραγκούσης: Πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού

«Πρέπει να συγκληθεί η Κέντρική Επιτροπή», συμφώνησε και ο Γιάννης Ραγκούσης, «γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της Πολιτικής Γραμματείας».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «στη συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής».

Ο κ. Ραγκούσης προσέθεσε, ωστόσο, πως «οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

«Όχι» Πολάκη στη διαγραφή Κασσελάκη

Αντίθετος με την εισήγηση για διαγραφή τού Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε, όμως, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει «το απαράδεκτο εξώδικο και να αφήσει τις κακομοιριές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Το κυβερνών ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ - για ποικίλους λόγους - υπήρχε και υπάρχει πάντα. Το ερώτημα είναι αν το ενδιαφέρον των πολιτών μπορεί να μεταφραστεί από τα ηγετικά στελέχη σε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024