Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα διαγραφής Κασσελάκη θέτουν οι «100»

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα διαγραφής Κασσελάκη θέτουν οι «100»

Τη διαγραφή εκ μέρους των «100» ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη για το εξώδικο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έβαλαν τα στελέχη της ομάδας των «100» κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ζητούν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη διαγραφή, εκ μέρους των «100», ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη μετά το εξώδικο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ.

Την επιτροπή δεοντολογίας «δείχνει» και το μέλος της ομάδας των «100», που κατέθεσαν τη μομφή στον Στέφανο Κασσελάκη, και πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος.

«Η ‘σουργελοποίηση’ της πολιτικής είναι ο πλέον ευτελής τρόπος του πολιτεύεσθαι, αλλά δυστυχώς ένας υπαρκτός τρόπος. Ωστόσο δεν
χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και όσους ανέρχονται να δίνουν τον αγώνα τους στο γήπεδο του ‘σούργελου’. Ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για διαγραφή, προτού μας πνίξουν τα αέρια της συπτικής δεξαμενής του ‘αδιαμεσολάβητου’», σημειώνει ο κ. Γεωργόπουλος σε ανάρτησή του.

«Όχι» Πολάκη στη διαγραφή Κασσελάκη

Αντίθετος με την εισήγηση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει «το απαράδεκτο εξώδικο και να αφήσει τις κακομοιριές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Πολάκης αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία και αφού τοποθετήθηκε στο όργανο προχώρησε και σε δηλώσεις.

Την παραίτηση Σβίγκου ζήτησε η Τζάγκρη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η Θεοδώρα Τζάκρη, στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου από τη θέση της γραμματέως, διότι όπως είπε στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί, στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών, το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες η Θεόδωρα Τζάκρη, σημειώνοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ποια ημερομηνία ακριβώς.

«Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται, αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών, προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Όπως ανέφερε η κυρία Τζάκρη, μιλώντας με δημοσιογράφους, «η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος του πόθεν έσχες και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα. Είχε υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κ. Κασσελάκη και να τα αναρτήσει ταυτόχρονα με όλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν λειτούργησε ως θεσμός, αλλά ως κομματάρχης. Είναι άλλο πράγμα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και άλλο πράγμα η ταυτόχρονη ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων. Η κυρία Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος», σημείωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη, που έθεσε το ζήτημα της διαγραφής Κασσελάκη, όπως ανέφερε μιλώντας με δημοσιογράφους, «το εξώδικο (σ.σ. Κασσελάκη) απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής που οφείλουν να το παραλάβουν από το κόμμα όλα τα μέλη του οργάνου. Να γίνει έκτακτη σύγκληση του οργάνου με θέμα το πώς απαντάμε σε αυτό.

«Έθεσα το ερώτημα στη Θεοδώρα Τζάκρη, αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη, όταν έφερε τον φάκελο, με δεδομένο ότι δεν είχε την υπογραφή του και την ώρα που οι συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρο. Μου είπε, ‘δεν σου απαντώ’. Σήμερα στο εξώδικο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και μέσα γράφει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα κατέθεσε υποψηφιότητα», σημείωσε.

«Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα – με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος κόμματος να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, να απειλεί ότι θα στείλει τον εισαγγελέα το κόμμα που θέλει να ηγηθεί. Απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρινίσεις από την Τζάκρη ζητά ο Ν. Παππάς

Να διευκρινίσει η κυρία Τζάκρη τι εννοούσε, όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή ‘δεν σας αναγνωρίζω’ και ‘οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά’», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε πως επρόκειτο για σχήμα λόγου.

Απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ζήτησε η Νοτοπούλου

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κυρία Νοτοπούλου σημείωσε, μάλιστα, ότι ο Κασσελάκης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης και ζήτησε την άμεση σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του, λέγοντας πως δεν σέβεται καταστατικές αρχές και αποφάσεις και ότι μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Only in

Σφήκες ταξίδεψαν από το Λονδίνο σε ένα νησί του Ατλαντικού με ιερό σκοπό

Πώς μερικές σφήκες που ταξίδευαν επί έναν ολόκληρο μήνα για να φτάσουν σε ένα νησί του Ατλαντικού έσωσαν τα πτηνά που κατοικούν στο νησί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024