Την αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πέτρου Παππά για τον στρατιώτη που μίλησε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να κάνει λόγο για «ακροδεξιά ρητορική» και να ζητά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, «οι οπλίτες είναι πολίτες με στολή. Την στιγμή που συνεχίζεται η γενοκτονία στην Παλαιστίνη και η εισβολή στο Λίβανο από την κυβέρνηση – δολοφόνο του Ισραήλ, παντού δυναμώνει το αντιπολεμική κίνημα.
Στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος και οπλίτες. Η εικόνα αυτή ήταν φυσιολογικό να προκαλέσει αντιδράσεις από την μεριά της ΝΔ.
Ακούσαμε όμως τον Πέτρο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί ακριβώς τα επιχειρήματα της ΝΔ και να ζητάει να υπάρξουν ποινές για τους οπλίτες που έλαβαν μέρος στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις».

«Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλες μάχες στην μεταπολίτευση για τα δικαιώματα των στρατευμένων. Οι στρατευμένοι είναι πολίτες με στολή, που έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς και προσέθεσε πως «το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτή την ακροδεξιά τοποθέτηση είναι η άμεση διαγραφή του Πέτρου Παππά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση», όπως είπε, «απλά καλύπτουν την ακροδεξιά ρητορική του».

«Δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε πως «οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Υπενθυνίζεται ότι ο Πέτρος Παππάς, κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τον φαντάρο, ο οποίος φορώντας τη στολή του συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε υπέρ της Παλαιστίνης με κάλεσμα του ΚΚΕ, είπε ότι «δεν μπορεί ένας κληρωτός με τη στολή να διατρανώνει μία πεποίθηση που έχει»