Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την αλλαγή προσόντων του διοικητή της ΕΑΔ, ζητά το ΠΑΣΟΚ

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την αλλαγή προσόντων του διοικητή της ΕΑΔ, ζητά το ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται πως η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ. Το αίτημα αφορά στα άρθρο 53-54 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αλλάζει τα προσόντα του εκάστοτε διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιτρέποντας στους υποψήφιους να έχουν οποιονδήποτε προπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει προκαλέσει εδώ και μέρες την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που την συνδέουν με αντίστοιχο άρθρο που είχε περασει για τα προσόντα του επικεφαλής της ΕΥΠ, προκειμένου να τοποθετηθεί στην επίμαχη θέση ο κ. Κοντολέοντας.

«Η επιλεγμένη ασκούσα χρέη διοικητή πρέπει ντε και καλά να μπει στο φωτογραφικό άλμπουμ. Είναι επαίσχυντο – να έρχεται η κυβέρνηση και να πλάθει τη θέση κατ εικόνα και καθ΄ομοίωση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος και πρόσθεσε: «Η αρχή πρέπει να λειτουργεί αυτεπαγγέλτως όχι για να καλύπτει, αλλά για να αποκαλύπτει. Εμείς δε θα σιωπήσουμε, θα καταγγέλλουμε τη φωτογραφική αναξιοκρατία».

«Σήμερα αλλάζετε πάλι τα τυπικά προσόντα για τον επικεφαλής για να προσαρμοστούν στα προσόντα της σημερινής αναπληρώτριας», είπε από το βήμα ο επικεφαλής της ΚΟ της ΝΕΑΡ, Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «προσαρμόζουν τα προσόντα αναλόγως προς αυτόν που θέλουμε να καλύψει τη θέση. Αυτό κάνει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη που δε σταματά να μας εκπλήσσει πολύ αρνητικά».

«Τι άλλαξε από το 2019 και αλλάζετε τα κριτήρια για την ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας; Την Αλεξάνδρα Ρογκάκου θέλετε να βάλετε. Αυτή που σας καθάρισε στο θέμα με τις υποκλοπές», ειπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΕΑΡ, Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «η τεράστια δουλειά ήταν να απαλλάξει τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Δημητριάδη, από το θέμα των υποκλοπών και σήμερα έρχεται η ανταμοιβή».

Σημειώνεται πως η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης .

Only in

Γκρίνιες Δημοσχάκη (ΝΔ) για τα εκτός έδρας των αστυνομικών: «Να απαλειφθεί η διάταξη και να εξεταστεί από μηδενική βάση»

Ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην αστυνομικός διατύπωσε την αντίθεσή του στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024