Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεντιλίμπαρ: «Αισθάνομαι άνετα στην Ελλάδα» – Τι είπε για Conference League και Βαλβέρδε

Μεντιλίμπαρ: «Αισθάνομαι άνετα στην Ελλάδα» – Τι είπε για Conference League και Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε, ο Εμπαπέ, ο Ενρίκε, ο Ολυμπιακός, η κατάκτηση του Conference League, η αποθέωση στον Πειραιά για το ευρωπαϊκό και πολλά ακόμα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό ραδιόφωνο «Onda Vas», μιλώντας για όλους και για όλα.

Ο Ολυμπιακός, η προετοιμασία, η σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, το Conference League, η αποθέωση στον Πειραιά για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, η αναγνώριση της δουλειάς του στην Ελλάδα και τα αυτόγραφα που του ζητούν πλέον στον δρόμο.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για τον Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο (Βαλβέρδε) είναι ο καλύτερος προπονητής για την Αθλέτικ λόγω του ποιος είναι ως τύπος, για το πώς είναι προπονητής και για το πώς έχει προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες της Αθλέτικ. Έχω καλή σχέση με τον Ερνέστο, λίγοι θα μπορέσουν για να μιλήσω άσχημα για αυτόν, είναι καλός άνθρωπος και καλός τύπος».

Για την προετοιμασία: «Στις μέρες μας η εποχή που προηγείται της σεζόν (preseason) είναι άχρηστη. Παίζεις τέσσερα παιχνίδια με την αγορά ακόμα ανοιχτή, και κάποιοι παίκτες έρχονται ή φεύγουν την τελευταία στιγμή και χωρίς σχεδόν καμία προετοιμασία, πρέπει να τους φέρεις σε φόρμα με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, και στους πρώτους επίσημους αγώνες δεν ξέρεις καν τι κάνεις».

Για τους ποδοσφαιριστές του «σήμερα»: «Οι  παίκτες λένε ότι τώρα οι παίκτες έχουν τάμπλετ και όχι κοιλιά; Δεν είναι αλήθεια, πριν ήμασταν πολύ επαγγελματίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τώρα δεν είναι πιο επαγγελματίες γιατί πηγαίνουν στο γυμναστήριο, εδώ το σημαντικό είναι το γήπεδο. Όλοι θα βλέπουν εσένα, αλλά πρέπει να κοιτάς περισσότερο την ομάδα και την ομάδα παρά την ατομική φιγούρα, τώρα όλα είναι τεχνολογία και αναλυτές. Είναι εντάξει, αλλά για μένα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα. Είναι αδύνατο να τα χειριστείς αργότερα με όσο λίγο χρόνο υπάρχει. Κοιτάξτε τον Εμπαπέ στο ντοκιμαντέρ του Λουίς Ενρίκε».

«Αισθάνομαι πολύ άνετα στην Ελλάδα»

Για την παραμονή και τη δουλειά του στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ άνετα. Στον δρόμο με φωνάζουν «κόουτς, προπονητή» αλλά με αφήνουν ήσυχο παρόλο που είναι πιο θερμοί από εμάς, πολύ περισσότερο, για καλό και για κακό, αν δεν κερδίσεις τα πρόσωπα είναι χαμηλότερα, αλλά αν κερδίσεις η χαρά είναι τεράστια.

Στο Θαλντιμπάρ ή στο Λαρέδο κυκλοφορούσα και δεν ήμουν πολύ γνωστός, αλλά τώρα σε αναγνωρίζουν και σου ζητούν φωτογραφίες, αυτόγραφα, ναι, έχω παρατηρήσει τη διαφορά. Στην πόλη μου ήμουν μόνο ένας ακόμα, ενώ τώρα τα παιδιά σε κοιτούν με το στόμα ανοιχτό».

Για τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Conference League: «Εκεί ήταν όλοι, αφού παίξαμε τον τελικό στην Αθήνα και ήμασταν εκεί μέχρι τις 7 το πρωί: από το γήπεδο με το λεωφορείο στους δρόμους και το δημαρχείο, από εκεί στο γήπεδο στις 5 το πρωί και εκεί τελείωσαν όλα. Όλα ήταν πολύ ζεστά και μέσα σε λίγο, σαν τρελοί στο λεωφορείο περικυκλωμένοι από μηχανές και φωτοβολίδες».

Only in

Γκρίνιες Δημοσχάκη (ΝΔ) για τα εκτός έδρας των αστυνομικών: «Να απαλειφθεί η διάταξη και να εξεταστεί από μηδενική βάση»

Ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην αστυνομικός διατύπωσε την αντίθεσή του στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024