Ο Κιλιάν Εμπαπέ, έμεινε εκτός πλάνων του Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς δεν έλαβε κλήση για τους αγώνες της εθνικής Γαλλίας με Ισραήλ και Βέλγιο για το Nations League.

Αναταραχή έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι ενώ ο 25χρόνος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα απουσιάζει από τους «Μπλε», αλλά από τον Κάρλο Αντσελότι έχει λάβει φανέλα βασικού.

Ο star της Μαρσέιγ Ερίκ ντι Μεκό πήρε θέση για τα «βέλη» που έλαβε από τους Γάλλους ο επιθετικός της «Βασίλισσας», στην εκπομπή Rothen s’igné του RMC εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας ήταν ενημερωμένος για το ότι ο Εμπαπέ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στις δηλώσεις του είπε:

«Είμαι λίγο μπερδεμένος. Υπάρχει ένα πραγματικό μυστήριο σε αυτή την ιστορία. Ο τρόπος που επικοινωνήθηκε από την αρχή δείχνει ότι τίποτα δεν πάει καλά. Ο Ντιντιέ μάς εξήγησε την Πέμπτη ότι ο Εμπαπέ θα μείνει στη Ρεάλ για να ξεκουραστεί επειδή επιστρέφει από τραυματισμό, ότι όλα έγιναν με κοινή συμφωνία. Νομίζω ότι ο Ντιντιέ έμαθε το Σάββατο ότι ο Εμπαπέ θα αγωνιζόταν, όπως κι εμείς και νομίζω ότι σοκαρίστηκε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν αυτή η συζήτηση που έκαναν νόμιζε πραγματικά ότι θα ξεκουραζόταν και τον είδε να παίζει. Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι έμειναν έκπληκτοι, ήταν μεγάλη ανατροπή.
Υπάρχει ένα στρατηγικό λάθος μεταξύ του Εμπαπέ, της Ρεάλ και της Εθνικής Γαλλίας. Να είστε προσεκτικοί με την εικόνα του, γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται για τον Εμπαπέ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος, Φλοράν Γκοτό αναφέροντας: «Ο Εμπαπέ πήρε το περιβραχιόνιο ως δεδομένο, ως προσωπικό τρόπαιο», και ο Ντανιέλ Ριολό συμπλήρωσε:

«Σήμερα μπορούμε να πούμε κάτι που είναι ξεκάθαρο για τον Εμπαπέ εδώ και πολύ καιρό: Κάνει ό,τι θέλει, δεν τον νοιάζει τι λέει ο κόσμος και κάνει ό,τι είναι σημαντικό για αυτόν».