«Βόμβα» στα ποδοσφαιρικά θεμέλια της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του κλαμπ Τσίκι Μπεκιριστάιν αποφάσισε να αποχωρήσει από το Ετιχαντ στο τέλος της σεζόν, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με πιο πιθανή την αποχώρηση και του επιστήθιου φίλου του Πεπ Γκουαρντιόλα το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με το The Athletic η Σίτι έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Μπεκιριστάιν ο οποίος θα πιάσει δουλειά στην αρχή του επόμενου έτους.

Ο Μπεκιριστάιν είναι άνθρωπος που έφερε τον Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα όταν απολύθηκε ο Φρανκ Ράικαρντ. Σε συνέντευξή του πριν από τρία χρόνια ο Πεπ έλεγε πως χωρίς τον Μπεκιριστάιν δεν θα βρισκόταν στη Μάντσεστερ Σίτι και πως «ο Τσίκι είναι το κλειδί για όλα αυτά».

«Όταν κανένας άλλος δεν θα έπαιρνε ρίσκο με μένα, όταν ίσως μόνο το 3% των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα πίστευε σε μένα, ήταν αυτός που επέμεινε να προσληφθώ στην πρώτη ομάδα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτόν». Σε ανύποπτη στιγμή είχε πει επίσης πως αν ο Μπεκιριστάιν δούλευε στην Τσέλσι πιθανόν να καλούσε την Τσέλσι.

Ερωτηθείς πρόσφατα αν πρόκειται να φύγει στο τέλος της σεζόν, ο Γκουαρντιόλα άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα. Όταν είναι να γίνει, θα γίνει».