Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Συγκρούσεις ξέσπασαν στα Τίρανα όταν διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση Ράμα επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από κυβερνητικά κτίρια, κάνοντας χρήση μολότοφ.

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ χθες Δευτέρα στα Τίρανα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί και τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και εκπρόσωπο της αλβανικής αστυνομίας (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Florion Goga).

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος και συγκεντρώθηκαν στην αλβανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το AFP.

«Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες πολιτικής ανυπακοής έως ότου παραιτηθεί ο Ράμα»

Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από κυβερνητικά κτίρια, κάνοντας χρήση μολότοφ.

Ακολούθως, το πλήθος κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, όπου άναψαν φωτιά στην εξωτερική πύλη και έκαψαν αφίσα του πρωθυπουργού.

Αλλοι διαδηλωτές προκάλεσαν βανδαλισμούς στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και σ’ έναν σταθμό λεωφορείων, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Αλβανία σε βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

«Πράξη εκδίκησης»

«Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες πολιτικής ανυπακοής έως ότου παραιτηθεί ο Ράμα», είπε ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Φλαμούρ Νόκα σε δημοσιογράφους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, βουλευτές του PD πέταξαν τις καρέκλες τους έξω από το κοινοβούλιο και άναψαν φωτιές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε στον συνάδελφό τους Ερβίν Σαλιάνι.

Η αλβανική αντιπολίτευση καταγγέλλει «πράξη εκδίκησης και πολιτικής τρομοκρατίας», για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024