Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Έσβησαν οι φωτιές που έκαιγαν επί 1,5 μήνα στο τάνκερ «Sounion» – Ρυμουλκείται στο Σουέζ

Ερυθρά Θάλασσα: Έσβησαν οι φωτιές που έκαιγαν επί 1,5 μήνα στο τάνκερ «Sounion» – Ρυμουλκείται στο Σουέζ

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση στο ελληνόκτητο τάνκερ που χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα - Σε εξέλιξη οι προσπάθειες ρυμούλκησης, θα γίνει μετάγγιση των 150.000 τόνων πετρελαίου σε άλλο πλοίο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις κατάσβεσης των 18 πυρκαγιών που έκαιγαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «MV Sounion» που χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα πριν από 1,5 μήνα.

Ρυμουλκείται προς το Σουέζ, όπου το μεταφερόμενο πετρέλαιο θα φορτωθεί σε άλλο πλοίο

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης 27 ατόμων, με την υποστήριξη του διασωστικού σκάφους «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκείται ήδη από το σκάφος διάσωσης προς το Σουέζ, όπου αναμένεται να γίνει η μετάγγιση των 150.000 τόνων του ιρακινού αργού πετρελαίου που μετέφερε το τάνκερ σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Στόχος των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Θυμίζεται ότι το «MV Sounion» έγινε στόχος των Χούθι, οι οποίο το προσέγγισαν με δύο μικρά σκάφη περίπου 77 ναυτικά μίλια (143 χλμ.) δυτικά του λιμανιού Hudaydah της Υεμένης, και το χτύπησαν με ρουκέτες. Η επίθεση έγινε στις 21 Αυγούστου.

Το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από τρία ρουκέτες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και βλάβη στη μηχανή του πλοίου με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Σημειώνεται ότι δεν είχαν αναφερθεί τραυματισμοί μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα, «Ασπίδες», ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης του πετρελαιοφόρου MV Sounion, η οποία αργότερα αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας και ξεκίνησε ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ενάμιση μήνα μέτα την επίθεση των Χούθι, οι φωτιές έσβησαν και ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Το κυβερνών ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ - για ποικίλους λόγους - υπήρχε και υπάρχει πάντα. Το ερώτημα είναι αν το ενδιαφέρον των πολιτών μπορεί να μεταφραστεί από τα ηγετικά στελέχη σε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024