Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τι απέγινε και πόσο αξίζει σήμερα το σπίτι των αδελφών Μενέντεζ στο Μπέβερλι Χιλς;

Τι απέγινε και πόσο αξίζει σήμερα το σπίτι των αδελφών Μενέντεζ στο Μπέβερλι Χιλς;

Το σπίτι όπου ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ δολοφόνησαν τους γονείς τους το 1989, έχει περάσει στην κατοχή διαφόρων ανθρώπων τις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου του 1989, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ, οπλισμένοι με κυνηγετικά όπλα, πέρασαν την εξώπορτα της οικογενειακής έπαυλης στο Μπέβερλι Χιλς και βρήκαν τους γονείς τους, τον Χοσέ και την Κίτι Μενέντεζ, να παρακολουθούν τηλεόραση στο σαλόνι.

Τα αδέλφια πυροβόλησαν τους γονείς τους συνολικά 13 φορές – τον Χοσέ οκτώ φορές και την Κίτι πέντε φορές. «Υπήρχε υπολείμματα μυελού και αίμα που έσταζε από το ταβάνι. Τα πτώματα ήταν σε άθλια κατάσταση. Τα κυνηγετικά όπλα κάνουν τρομερή ζημιά στο ανθρώπινο σώμα», δήλωσε ο συγγραφέας Ρόμπερτ Ραντ στο ντοκιμαντέρ του Netflix “The Menendez Brothers” του 2024.

Πίσω στη δεκαετία του 1980, το Μπέβερλι Χιλς ήταν «ίσως το ασφαλέστερο μέρος στην Αμερική», σύμφωνα με τον Άλαν Αμπραχάμσον, δημοσιογράφο των Los Angeles Times που εμφανίζεται επίσης στο ντοκιμαντέρ του Netflix, και η ζωή στον ταχυδρομικό κώδικα 90210 ήταν όνειρο.

Η μετακόμιση στο Μπέβερλι Χιλς

Η οικογένεια Μενέντεζ είχε στην κατοχή της ένα κτήμα, το οποίο αγόρασε έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων το 1988. Μετά τις διαβόητες δολοφονίες, το σπίτι άλλαξε χέρια τέσσερις φορές. Πιο πρόσφατα, πουλήθηκε για 17 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2024.

Τι άλλο έχει συμβεί στο πρώην σπίτι της οικογένειας Μενέντεζ τα τελευταία 30 χρόνια; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έπαυλη του Μπέβερλι Χιλς όπου ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ δολοφόνησαν τους γονείς τους.

Το σπίτι χτίστηκε αρχικά το 1927. Ωστόσο, η οικογένεια Μενέντεζ, η οποία ζούσε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, αγόρασε το σπίτι μόλις το 1988. Ο Χοσέ αγόρασε την έπαυλη από τον μεγιστάνα των ακινήτων Μαρκ Σλότκιν για 4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Realtor.com.

Η οικογένεια Μενέντεζ μετακόμισε απότομα στο Μπέβερλι Χιλς αφού ο Έρικ και ο Λάιλ ενεπλάκησαν σε μια σειρά διαρρήξεων. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Vanity Fair, Ντομινίκ Νταν, τα αδέρφια έκλεψαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε χρήματα και κοσμήματα από δύο σπίτια στην περιοχή Καλαμπάσας. Ο Έρικ, ο οποίος ήταν ανήλικος τότε, πήρε την ευθύνη και έλαβε απλώς αναστολή.

Που βρίσκεται το σπίτι των αδελφών Μενέντεζ;

Το διαβόητο σπίτι βρίσκεται στην οδό Ελμ Ντράιβ στο Μπέβερλι Χιλς. Σύμφωνα με το Vanity Fair, προηγούμενοι ένοικοι ήταν ο Prince, ο Έλτον Τζον, ο Hal Prince και ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Το ακίνητο σε μεσογειακό στιλ, το οποίο περιλαμβάνει έναν ανεξάρτητο ξενώνα, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια. Το ακίνητο, σύμφωνα με την καταχώριση στο Realtor.com, είναι μια όαση για τους πάμπλουτους με ιδιωτικό γήπεδο τένις, πισίνα, κήπους με τριανταφυλλιές και κελάρι κρασιών με αίθουσα γευσιγνωσίας.

Η καταχώριση σημειώνει επίσης τη μεγαλοπρεπή είσοδο με μια δραματική κυκλική σκάλα, το ιταλικό δάπεδο και μια κουζίνα με υψηλής ποιότητας συσκευές και ένα walk-in pantry.

Μετά τις δολοφονίες του Χοσέ και της Κίτι, ο Λάιλ και ο Έρικ έζησαν σε διάφορα ξενοδοχεία και στην έπαυλη Ελμ Ντράιβ μέχρι που συνελήφθησαν το 1990. Ένα χρόνο αργότερα το σπίτι πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή έναντι 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, το 1993, ο Γουίλιαμ Λινκ, ο οποίος ήταν συνδημιουργός της επιτυχημένης σειράς μυστηρίου δολοφονίας Murder, She Wrote, αγόρασε την έπαυλη για ένα άγνωστο ποσό και έζησε εκεί για οκτώ χρόνια.

Ο Λινκ πούλησε το σπίτι το 2001 για 3,7 εκατομμύρια δολάρια στο στέλεχος των τηλεπικοινωνιών Σαμ Ντελούγκ.

Πόσο αξίζει σήμερα το σπίτι των αδελφών Μενέντεζ;

Το πρώην σπίτι των αδελφών Μενέντεζ έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο του 2024, όταν ο Ντελούγκ πούλησε το κτήμα για το ιλιγγιώδες ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έπαυλη, η οποία καταχωρήθηκε από την Amy Vertun της Rodeo Realty, βγήκε αρχικά στην αγορά στην τιμή των 19.999.500 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο πρόεδρος της Strategic Property Analytic, Ορέλ Άντερσον, δήλωσε στο Realtor.com ότι το σπίτι πωλήθηκε περίπου 25% κάτω από την αγοραία αξία.

«Είναι πραγματικά το κακό πνεύμα που έρχεται όταν αγοράζεις ένα σπίτι για να ζήσεις με την οικογένειά σου, που μπορεί να ανατριχιάσει τους ανθρώπους», είπε. «Υπάρχει η τάση να υπάρχει σχεδόν πάντα έκπτωση, αλλά μερικές φορές αγοράζεται από ανθρώπους που δεν ενοχλούνται από αυτά τα πράγματα».

*Με πληροφορίες από: People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Netflix

Only in

Να γυρίζαμε πίσω τον χρόνο φίλε…

Το πρώτο ντέρμπι του Τζόρτζ Μπάλντοκ που έζησε με χαρά και ανυπομονησία να το ξαναζήσει, η αγάπη του για την ελληνίδα γιαγιά του, η περηφάνια που φόραγε το εθνόσημο και η σκληρή μοίρα ενός ήρεμου παιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024