Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Kaos: «Έφαγε» cancel μετά από μόλις μια σεζόν

Kaos: «Έφαγε» cancel μετά από μόλις μια σεζόν

Η σειρά «Kaos» που βασίστηκε στην ελληνική μυθολογία ακυρώθηκε από το Netflix μετά από οκτώ μόλις επεισόδια.

Η μαύρη σάτιρα «Kaos» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο έφτασε στο τέλος της σύμφωνα με το Variety, ένα νέο που υπενθυμίζει το ενοχλητικό για πολλούς μοτίβο ακύρωσης τηλεοπτικών σειρών της streaming πλατφόρμας – μόλις λίγες μέρες πριν το Netflix ανακοίνωσε ότι κόβει για πάντα το «That ‘90s Show».

Tα στελέχη του Netflix επιφύλαξαν την ίδια μοίρα για τo «Kaos», τη σειρά που βρέθηκε στην κορυφή των charts τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ξενόγλωσσες αγορές μετά την πρεμιέρα της.

Η σειρά που άντλησε έμπνευση από την ελληνική μυθολογία με πρωταγωνιστή ανάμεσα σε άλλους τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ στο ρόλο του Δία, ακυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει το λόγο.

Το cancel δημοσιοποίησε η ηθοποιός της σειράς, Ορόρα Περινό -υποδύθηκε τη θνητή Ευριδίκη- με ανάρτηση της στο Instagram σε ένα post που πλέον έχει διαγραφεί.

«Λοιπόν αυτό πονάει»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ανάρτηση της η Περινό συνεχίζοντας: «Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να σας εξηγήσω πως νιώθω, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω. Όταν ξεκίνησα να κάνω οντισιόν για αυτό το σόου, ήξερα ότι ήταν κάτι ξεχωριστό, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα σενάρια του Τσάρλι Κόβελ είχαν μεγάλη επιρροή σε εμένα. Η ομάδα παραγωγής μας και ολόκληρο το συνεργείο μας – κάθε άτομο που συμμετείχε, ήταν φανταστικό».

«Όλοι ήταν μοναδικοί σε αυτό το σόου. Φτιάξαμε κάτι περίεργο, σκοτεινό και ξεκαρδιστικό. Κάτι εντελώς ανθρώπινο. Αυτό είναι το συναίσθημα που θα κρατήσω. Πέρασα φανταστικά» πρόσθεσε.

Δίχασε, αποθεώθηκε, προβλημάτισε

Η απόφαση του Netflix έφερε δυσαρέσκεια σε όλους όσοι εκτίμησαν τον Γκόλντμπλουμ αλλά και το υπόλοιπο cast μιας τολμηρής, εκκεντρικής, αρκετά queer και απόλυτα σκοτεινής ανάγνωσης των αρχαίων ελληνικών μύθων σειράς.

Το «Kaos» από κάποιους αποθεώθηκε -ο Guardian τη χαρακτήρισε αριστούργημα– ενώ από άλλους ήταν μια από τις χειρότερες παραγωγές της πλατφόρμας που βγήκαν ποτέ. «Η σειρά δεν έχει συνέπεια ή αρκετά συνεπή εσωτερική λογική για να πετύχει ως σειρά φαντασίας για ενήλικες ενώ δεν είναι ούτε αρκετά αστεία ή υπερβολική για να λειτουργήσει ως κωμική φάρσα» σημείωσε το Slant.

Πολύ έξυπνη για να πετύχει; Ίσως. Άλλωστε μια σειρά που ξεκινάει με έναν Τιτάνα καταδικασμένο στη μοίρα του -«Mε λένε Προμηθέα· κάποιοι από εσάς με έχετε ακούσει, κάποιοι ίσως όχι» λέει κοιτώντας την κάμερα στην πρώτη σκηνή της σειράς ο Στίβεν Ντιλέιν- μπορεί όντως να μην ήταν φτιαγνμένη για ένα κοινό που καταναλώνει προϊόντα με τη λύσσα ενός Tasmanian Devil.

Η σειρά του Netflix σίγουρα δεν εκτιμήθηκε από δωδεκαθεϊστές και αυτούς που απολαμβάνουν την νοσταλγική ερμηνεία μιας παλιάς, πολύ παλιάς κληρονομιάς. Στην ουσία της μια σειρά που επιτίθεται στην τυραννία και τους φεουδάρχες της μοίρας μας, το «Kaos», έχει ακριβώς όλες εκείνες τις νευρώσεις που έχουν κάνει το πρίσμα του σήμερα σπασμένο σε χίλια κομμάτια.

«Η προσέγγιση που κάνει η σειρά στην ελληνική μυθολογία είναι εντελώς αλληγορική για τον τρόπο που ζούμε σήμερα, καθώς βλέπει τους θεούς από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Είναι οι προνομιούχοι που ανήκουν στο 1% της κοινωνίας» είπε η Τζάνετ ΜακΤιρ που υποδύθηκε την Ήρα στον Guardian. Ένα 1% που έχασε μόνο αυτή τη μάχη. Κρίμα.

Only in

Τσε Γκεβάρα: Ένας σύγχρονος Εσταυρωμένος

Τα βέλη του μετάλλαξε σε εικόνα και το χαμόγελό του σε κατηγορώ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024