Πήγαν να προσκυνήσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο λόγος για 11 Ρουμάνους που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση καθώς έφαγαν μανιτάρια που βρήκαν κατά τη διάρκεια περιπάτου.

Συγκεκριμένα, οι Ρουμάνοι προσκυνητές έμειναν στη Σκήτη της Αγίας Αννας στο Αγιο Ορος και το πρωί αποφάσισαν να επισκεφθούν την κορυφή του Αθω όπου βρίσκεται το εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρως.

Σύμφωνα με το Voria.gr κατά τη διάρκεια της διαδρομή τους είδαν μανιτάρια και θεώρησαν ότι ήταν ακίνδυνα και μπορούσαν να τα καταναλώσουν.

Μετά από λίγο άρχισαν να έχουν ενοχλήσεις και κάποιοι από αυτούς αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε κάποιους χρειάστηκε δοθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.