Έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel και η γέφυρα που συνδέει την πόλη της Λάρισας με τα παραλιακά χωριά του νομού παραμένει γκρεμισμένη. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι αντί για μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων αναγκάζονται να διανύουν 20 με 25 χιλιόμετρα για να φτάσουν στα χωράφια τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, η γέφυρα στον Παλαιόπυργο είχε πάθει καθίζηση από το πέρασμα του Daniel, είχε σπάσει στα δύο και η εικόνα δεκατρείς μήνες μετά παραμένει η ίδια.

Οι κάτοικοι και ειδικά οι αγρότες για να μεταβούν στα χωράφια τους ακολουθούν μια τετραπλάσια διαδρομή μέσω Εθνικής Οδού περιμένοντας όλον αυτόν τον καιρό να γίνει το έργο της αποκατάστασης.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται για μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων να διανύσουν έως και 25 χλμ. μέσω Εθνικής

Όπως λέει μάλιστα κάτοικος της περιοχής, κάποιοι λόγω και του κόστους της βενζίνης παράτησαν τις περιουσίες τους.

Ανησυχία για πλημμύρες

Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους και για την πιθανότητα σε μια ενδεχόμενη κακοκαιρία επιπέδου Daniel η γέφυρα να λειτουργήσει σαν φράγμα και τα νερά να πνίξουν το χωριό τους.

«Με την παραμικρή βροχή ανησυχούμε ότι τα νερά που έρχονται από Τρίκαλα θα μας πνίξουν, γιατί έτσι όπως είναι τώρα η γέφυρα λειτουργεί ως φράγμα», τονίζουν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα πολύ μεγάλο έργο και οι γέφυρες που επείγουν είναι πρώτης προτεραιότητας».