Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή απάντηση των μηχανοδηγών στην Hellenic Train – Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία στα τρένα

Σκληρή απάντηση των μηχανοδηγών στην Hellenic Train – Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία στα τρένα

Η απεργία στα τρένα κρίθηκε παράνομη με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να απαντά και να θέτει την εταιρεία προ των ευθυνών της.

Παράνομη κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ). Κατά της απεργίας στα τρένα είχε προσφύγει, για άλλη μια φορά, η Hellenic Train προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση.

Μετά την απόφαση, σκληρή απάντηση επεφύλασσαν οι μηχανοδηγοί βάλλοντας κατά της Hellenic Train που προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της απεργίας.

Οι μηχανοδηγοί θίγουν εκ νέου τα θέματα ασφαλείας του σιδηρόδρομου και θέτουν προ των ευθυνών της και την εταιρεία.

«Συνένοχη» η Hellenic Train λένε οι μηχανοδηγοί

«Η Hellenic Train, θυγατρική της Ferrovie Dello Statto, δια των αντιπροσώπων της, ομολόγησε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά αλλά κακώς οι μηχανοδηγοί κάνουν απεργία γιατί “αρμόδιος για την επίλυση τους  είναι ο ΟΣΕ” και όχι η ίδια» υπογραμμίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας παράλληλα ότι «η διοίκηση σήμερα και με το πλέον επίσημο τρόπο τόνισε την συνενοχή της για την μη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος».

Η ΠΕΠΕ καλεί την Hellenic Train να δημοσιοποιήσει άμεσα τις ενέργειες που έχει κάνει μετά τα Τέμπη

Όπως επισημαίνουν οι μηχανοδηγοί «η διοίκηση της Hellenic Train, με την σημερινή της στάση, απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών και πλέον αυτή η στάση της μπαίνει στην κρίση του επιβατικού κοινού».

Μεταξύ άλλων, προκαλούν την διοίκηση της εταιρείας «να δημοσιοποιήσει άμεσα τις ενέργειες που έχει κάνει μετά τα Τέμπη, αλλά και πριν από αυτά, για την επίλυση των προβλημάτων “αρμοδιότητας ΟΣΕ” αντί να βγάζει κοινές ανακοινώσεις με τον ΟΣΕ στον βωμό του κέρδους, την ώρα που η ΡΑΣ “νίπτει τας χείρας της” για την προβληματική κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής».

Για τους μηχανοδηγούς, «όλοι οι ως άνω, είναι συνυπεύθυνοι για την απώλεια των συναδέλφων μας και συνολικά 57 συνανθρώπων μας. Μέχρι τότε αφήνουμε στην κρίση του επιβατικού κοινού την σημερινή στάση της  Hellenic Train στα δικαστήρια όπως και αυτήν της  Ελληνικής Δικαιοσύνης που δια των αποφάσεων της αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (10/10) κανονικά.

Only in

Να γυρίζαμε πίσω τον χρόνο φίλε…

Το πρώτο ντέρμπι του Τζόρτζ Μπάλντοκ που έζησε με χαρά και ανυπομονησία να το ξαναζήσει, η αγάπη του για την ελληνίδα γιαγιά του, η περηφάνια που φόραγε το εθνόσημο και η σκληρή μοίρα ενός ήρεμου παιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024