Με τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Πολυγύρου συναντήθηκε ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του.

Μία ημέρα μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για τον θάνατο του γιου του, ζητάει να διευρυνθεί ο κατάλογος των κατηγορουμένων.

Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε υπόμνημα 30 σελίδων με στοιχεία για εμπλοκή και άλλων προσώπων.

«Θεωρούμε ότι τις επόμενες μέρες θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο και πιθανόν να ασκηθούν διώξεις εν μέσω της εξέτασης της υπόθεσης», όπως είπε ο πατέρας του 19χρονου, ενώ σε ερώτηση για το αν έχει ευθύνες η δημοτική αρχή, ανέφερε: «Απόλυτα, ξεκάθαρα. Οι πρώτοι που δια της παραλείψεως έχουν την ευθύνη. Αν το έκλειναν δεν θα έχανα το παιδί μου».

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Αναμένονται περαιτέρω ποινικές διώξεις

Από τον εισαγγελέα Πολυγύρου ζητήθηκε να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις σε μία σειρά άλλων προσώπων. Μεταξύ αυτών είναι και αιρετοί του δήμου Κασσάνδρας και για την αδειοδότηση του λούνα παρκ το 2023, για τους οποίους πάντως είναι σε εξέλιξη άλλη εισαγγελική έρευνα.

Συγκεκριμένα στο υπόμνημά του ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στη δήμαρχο Κασσάνδρας, στην αντιδήμαρχο που είχε υποχρέωση ελέγχου (το 2023), στην πρώην αντιδήμαρχο που έδωσε πέρσι άδεια, στον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (2023), στον εκπρόσωπο του φορέα για τη θετική έκθεση ελέγχου (2023) στο φονικό παιγνίδι παρ’ ότι είναι ιδιοκατασκευή και σε έναν ιδιώτη μηχανικό που έδωσε πιστοποίηση χωρίς να έχει δικαίωμα.