Σε μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αστάνα του Καζακστάν.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου έγινε θερμά δεκτή από τον Περιφερειάρχη της περιοχής, τον Ακίμ (Δήμαρχο) της Αστάνα κ. Μειρχάνοβ Ε.Σ., ενώ την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβυς της Ελλάδας, κα Ευθαλία Κακιοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Με κοινό σημείο αναφοράς, το Παγκόσμιο Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, το οποίο θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, ανοίγει ένας νέος δρόμος για τη σύνδεση των Ποντίων της Αστάνα με την Ελλάδα, ενισχύοντας τις πολιτιστικές και ιστορικές τους ρίζες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Αστάνα ζούνε σχεδόν δέκα χιλιάδες Πόντιοι.
Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, πρωταγωνιστής στην ανέγερση του εμβληματικού αυτού έργου, υπέγραψε την συνεργασία, η οποία στοχεύει στην προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο πόλεων. Η Ποντιακή κοινότητα της Αστάνα είναι μια από τις πιο δυναμικές της Ασίας.
Εξαιρετικές εντυπώσεις
«Η φιλοξενία μας άφησε εκπληκτικές εντυπώσεις. Η πόλη τους ανυπέρβλητα όμορφη και έχουμε μείνει μαγεμένοι.
Η αντιπροσωπεία της Αστάνα πρόκειται να μας επισκεφθεί την 25η Μαρτίου, κατά τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου καθώς και του Παμποντιακού Πανοϋρ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο in.