Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τη δράσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη και τεχνολογική καινοτομία.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στην ομιλία του, τόνισε πως «Επενδύουμε σε πιο έξυπνες, πιο πράσινες και πιο καινοτόμες επενδύσεις, διασφαλίζοντας τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση των πολιτικών μας, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μας».

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε επίσης την προσέγγιση της Περιφέρειας στη χρήση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι στρατηγικές επενδύσεις επικεντρώνονται στη δημιουργία έξυπνων και πράσινων λύσεων που συνδέουν πολιτικές και δράσεις για τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Εξήγησε ότι η Πελοπόννησος προχωρά με ενίσχυση καινοτόμων πρωτοβουλιών και με τη σύσταση εργαλείων και φορέων που ενισχύουν ταλέντα και καινοτομία, ενδυναμώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ενίσχυση της αγροδιατροφής

Στην εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει ο Προϊστάμενος της ΕΥΔ, Αντώνης Ψαράκης, συμμετείχε και ο καθηγητής κ. Βασιλάκης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη παρουσίασε το έργο που εστιάζει στη διαχείριση δεδομένων μεγάλου όγκου, που σχετίζονται με τη μικρο-κίνηση, το μικρο-κλίμα και τη γεωργία, με στόχο την ενίσχυση της αγροδιατροφής. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, απηύθυνε χαιρετισμό, ενισχύοντας τη δέσμευση των τοπικών επιχειρήσεων για βιώσιμη ανάπτυξη.