Τα έργα που είναι σε εξέλιξη και που έχουν δροµολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δηµήτρης Κουρέτας, το µεσηµέρι στην αίθουσα συσκέψεων των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων καθαρισµού της κοίτης των ρεµάτων Ξηριά, Κραυσίδωνα, Μπελεγρίνου κλπ καθώς και σε αντίστοιχα έργα αποκατάστασης σε Πλατανιά, Βρύχωνα, Μελανή, Μηλίνα, Χορευτό, Χολόρεµα, Πάλτση, Φυτόκο, Ποτιστικά, Ξυνόβρυση, Γαλανόρεµα Ζαγοράς, Βελεστίνο, Ριζόµυλο, Στεφανοβίκειο κά, µε το ποσό που έχει δοθεί στη Μαγνησία να ανέρχεται στα 33 εκ. ευρώ εκ του συνόλου των 75 εκ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην ανάπλαση του ΝΟΒΑ, στο κτήριο της Πυροσβεστικής και στο κλειστό Γυµναστήριο Στίβου, έργα τα οποία πρόκειται να δηµοπρατηθούν το αµέσως προσεχές διάστηµα.

Τι γίνεται στο παραλιακό μέτωπο

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην πορεία των έργων και προγραµµάτων για την ενίσχυση του παραλιακού µετώπου της Μαγνησίας. Επεσήµανε ότι εγκρίθηκε ποσό ύψους 1,5 εκ. ευρώ για έργο ανάπλασης των Αλυκών και αναµένεται ο Δήµος να καταθέσει τις προτάσεις του. Σε ότι αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων των Αλυκών και του παραλιακού µετώπου του Παγασητικού έχει ήδη εγκριθεί πρόγραµµα 3 εκ. ευρώ και αναµένεται στις επόµενες ηµέρες να βγει η σχετική πρόσκληση µε την περιφέρεια να περιµένει στοιχεία από τους επιχειρηµατίες.

Επίσης 300.000 ευρώ έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Π.Τ.Α.) αποκλειστικά για την τουριστική προβολή του Νοµού Μαγνησίας. Για τον τοµέα της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δηµόσιας Υγείας ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή σύµβασης για την µέτρηση βαρέων µετάλλων και άλλων ρύπων του εδάφους, που έχουν ενδιαφέρον για τη δηµόσια υγεία, µε τα πρώτα αποτελέσµατα να αναµένονται εντός µηνός Νοεµβρίου.

Αναφορικά µε τη λίµνη Κάρλα και ειδικότερα την απορροή των υδάτων των παρακάρλιων περιοχών, ο κος Κουρέτας δήλωσε ότι η οριστική λύση που θα προτείνει η Περιφέρεια αναµένεται τον προσεχή Δεκέµβριο, µετά από σχετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής των επιστηµόνων που έχει συσταθεί µε σκοπό την αντιµετώπιση των προβληµάτων της Κάρλας και του Παγασητικού κόλπου. Επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε και σε άλλα θέµατα που αφορούν την πανώλη των αιγοπροβάτων, την πολιτική προστασία και την καταπολέµηση των κουνουπιών µε τον αντίκτυπο του έργου της Περιφέρειας να είναι θετικός σε κατοίκους και επισκέπτες.