Φουντώνει η μάχη για τον δεύτερο γύρο της εκλογικής μάχης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να παραχωρούν τηλεοπτικές συνεντεύξεις στο πλαίσιο διάδοσης της υποψηφιότητάς τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 10:50 θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ενώ, ο Χάρης Δούκας, θα μιλήσει στις 08:30 στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί επίσης με την Άννα Διαμαντοπούλου στις 12:00, όπως ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Στις 19:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει στον Πύργο, στην Ηλεία, στο θεματικό πάρκο Ξυστρή, ενώ θα συναντηθεί και ο ίδιος με την Άννα Διαμαντοπούλου στις 13:30. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Αθηναίων. Η έναρξή του είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00.

Οι ορφανές 150.000 ψήφοι γύρο και το ντιμπέιτ

Τα επιτελεία των δύο υποψήφιων προέδρων αναγνωρίζουν τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις  εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που ξεπέρασε τις 300.000, ενώ σκληρή μάχη θα δοθεί για τη δεξαμενή αυτών που επέλεξαν άλλο πρόσωπο για την ηγεσία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, που είναι περί τους 150.000 εκλογείς.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χθες στις θεματικές ενότητες (όπου προστέθηκε η ενότητα για το αυξημένο κόστος ζωής), ενώ το φορμάτ θα είναι το ίδιο με αυτό του προηγούμενου των έξι υποψηφίων.

Διαθέσιμες ημέρες, με δεδομένη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, είναι η Πέμπτη ή η Παρασκευή, αν/και το επιτελείο του Χάρη Δούκα έχει δηλώσει διαθεσιμότητα και για το Σάββατο.

Η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων προκρίνει την Παρασκευή, καθώς την Πέμπτη θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδος. Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη θα καταβληθεί προσπάθεια να αλλαχθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση που έχει για τη Θεσσαλονίκη.