Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Μόνο μέσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση – Να πάρει πίσω το εξώδικο

Φάμελλος: Μόνο μέσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση – Να πάρει πίσω το εξώδικο

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε τη δική του πρόταση για τη συνάντηση των 5 υποψηφίων προέδρων, ζητώντας αυτή να γίνει μέσα από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Τον φάκελο με τα στοιχεία της υποψηφιότητάς του και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα κατέθεσε σήμερα (9/10) το μεσημέρι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσκληση από τον Παύλο Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων, δήλωσε πως κατέθεσε τη δική του πρόταση, ζητώντας να γίνει μέσα από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, πρότεινε στη συνάντηση που είχε με την Ράνια Σβίγκου, παραδίδοντάς της 117 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ο όποιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων να γίνει αφού πρώτα ανάψει το «πράσινο φως» το ίδιο το κόμμα, δηλαδή η Πολιτική Γραμματεία.

Εξάλλου, στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα  Φάμελλου, σημειώνουν στο in «πώς μπορεί να καθίσει κάποιος στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που του στέλνει εξώδικο, χωρίς να το έχει μαζέψει πρώτα;».

«Η υποψηφιότητά μου αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ενότητα»

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία και τις καταστατικές μας προβλέψεις, κατέθεσα τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η υποψηφιότητά μου έχει την έγκριση από 117 συντρόφους και συντρόφισσες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά. Όλες οι υπογραφές θεωρούνται ίδιας σημασίας, αξίας και βαρύτητας», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σημείωσε ότι η υποψηφιότητά του «έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί και από πολλούς περισσότερους συντρόφους και συντρόφισσες και κυρίως από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ μιλώντας για την επόμενη μέρα του κόμματος υπογράμμισε πως «πρέπει να είναι ενωτική».

«Και η υποψηφιότητά μου, αλλά και η υποβολή της σήμερα αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ενότητα. Είναι και μία απάντηση στην τοξικότητα, στις αντιθέσεις και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα μας τις τελευταίες μέρες. Πρέπει μαζί να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να εγγυηθούμε όλες και όλοι μαζί την ενότητα», ανέφερε.

«Καλούμε σε έναν πλούσιο προσυνεδριακό διάλογο. Σε μία συζήτηση, η οποία θα ξαναζωντανέψει τις Οργανώσεις μας. Δεν είναι το διακύβευμα η θέση του προέδρου. Το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και η υποψηφιότητά μου είναι μια εγγύηση ότι θα υπάρχει η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοκρατικός, θα είναι δυναμικός, θα είναι αξιόπιστος και θα είναι σοβαρός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να συμμετέχουν σε αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία. Καλώ όλους και όλες να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μία καλύτερη μέρα για όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό η πρόταση μου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας», σημείωσε καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για την πρόταση Πολάκη και το εξώδικο Κασσελάκη

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εκρηκτικές εξελίξεις στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή».

«Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο», σημείωσε.

Όσο για την πρόσκληση Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων και, μάλιστα, πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε πως «στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί, όπως και για τη ρετσινιά της ‘διαπλοκής’, απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο».

«Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ωστόσο.

Για να καταλήξει πως «πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».

Only in

Αναφορές ότι ο 28χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη είχε προειδοποιηθεί να μην έρθει στη χώρα

Νέα στοιχεία για τη φονική επίθεση εναντίον του 28χρονου από την Αλβανία από τα δύο ξαδέρφια του που συντελέστηκε στην Κυψέλη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024