Απάντηση στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό δίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει τα «πέντε ψέματα του πρωθυπουργού» για τον προϋπολογισμό, απαντώντας σημείο προς σημείο, τόσο για τα «μειωμένα εισοδήματα και την αύξηση των εσόδων από φόρους όσο και για την αύξηση του δημοσίου χρέους και τις κοινωνικές δαπάνες».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη σε εκτενή συζήτηση στη Βουλή.

«Πέντε στα πέντε ψέματα – Μήπως να τα πούμε στη Βουλή;»

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Παππάς αναφέρει στο βίντεο που δημοσίευσε τα εξής:

«Υπάρχουν 5 πράγματα που θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξέρετε για τον προϋπολογισμό. Υπάρχει και η αλήθεια.

1. Κάνει καλό στην τσέπη σας, μόνο αν είστε τραπεζίτης ή ιδιοκτήτης εταιρείας ενέργειας. Πληρώνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό 2,5 δις περισσότερους φόρους. 1,5 δις περισσότερο στο ΦΠΑ και 1 δις περισσότερο στον φόρο εισοδήματος. Όσο για την αγοραστική δύναμη; Είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ.

2. Το δημόσιο χρέος το ρύθμισε η δική μας διακυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έχει αυξήσει κατά 50 δις ευρώ. Ξέρετε πολλούς νοικοκυραίους που ξεπουλάνε τράπεζες, λιμάνια, υποδομές για να καλύπτουν τις τρύπες;

3. Η αλήθεια είναι ότι οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τις εξαγωγές και η διαφορά τους, τα τελευταία χρόνια, έχει πιάσει ρεκόρ.

4. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε από την τσέπη μας το 35% των δαπανών υγείας, ότι έκλεισαν 200 σχολεία και ότι κάηκαν από το 2021 τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα. Χρειάζεστε κάτι άλλο;

5. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια. Άλλες χώρες αναζητούν δημοσιονομικό χώρο για να έχουν ανάπτυξη.

–  Κύριε Μητσοτάκη 5 στα 5. Μήπως να έρθετε στη Βουλή να τα πούμε;», καταλήγει ο Νίκος Παππάς.