Απόφαση να μην εξετάσει το θέμα της προσφυγής τού Θέμη Μουμουλίδη με το ερώτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή δεν μπήκε στην ουσία της καταγγελίας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Θέμη Μουμουλιδη, και αποφασίστηκε με ψήφους 8 έναντι 6 να μην εξεταστεί τώρα το θέμα.

Επιπλέον, η Επιτροπή αναφέρεται στην απόφασή της στο εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας του να το αποσύρει.

Μάλιστα, έστειλε και επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για το εξώδικο.

Γιατί ζητούσε τη διαγραφή Κασσελάκη ο Μουμουλίδης;

Πριν την εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στη διάρκεια της οποίας η Όλγα Γεροβασίλη, εκ μέρους της ομάδας των «100», εισηγήθηκε τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή το εξώδικο, είχε προηγηθεί το αίτημα του μέλους της Κ.Ε. Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος ζητούσε την παραπομπή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής.

Ειδικότερα, ο κ. Μουμουλίδης, στην επιστολή του προς την Επιτροπή, που κοινοποιείται στους Νίκο Παππά και Ράνια Σβίγκου, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για μία σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

«Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. μετά την εκλογή του, στην εισηγητική του ομιλία (Σάββατο 11/11/2023) αποκάλεσε το 1/3 των μελών του Σώματος ‘πέμπτη φάλαγγα’, οδηγώντας τους στην έξοδο. Δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά την εκλογή του επέφερε μία διάσπαση με το ‘Καλημέρα’».

Στο δημόσιο λόγο του εξέφραζε προσωπικές απόψεις, εντελώς αντίθετες από τις επεξεργασμένες και ψηφισμένες θέσεις του κόμματος (π.χ. αμοιβές εργαζομένων με stock options, ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος , ‘σύγχρονη Ιερά Συμμαχία’ το ΝΑΤΟ).

Πρόβαλε την προσωπική του ζωή με όρους lifestyle, τις βίλες του ανά τον κόσμο την αντίληψη του ‘χάρη σας κάνω’ με την δήλωση: ‘και να μην δουλέψω ποτέ έχω πολλά χρήματα να ζήσω’ [!!!].

Ισχυρίζεται (ακόμα και τώρα) ότι με προσωπικά του χρήματα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων και ο μισθός μηνός Δεκεμβρίου 2023, όταν την ίδια ημέρα που κατέβαλε το δάνειο καταβλήθηκε – το αντίστοιχο – ποσό από το κόμμα και του επιστράφηκε αμέσως (επιβαρύνοντας το ταμείο του κόμματος με 5.520 ευρώ χαρτόσημο δανειακής σύμβασης).

Κατηγόρησε με μεταμεσονύκτια ανάρτηση του στα social media τον ιστορικό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό ως ‘υπονομευτή’».