Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Οργανώνονται οι ανεξάρτητοι με δικό τους μέλος στη διάσκεψη των προέδρων – Ποια τα περιθώρια για νέα ΚΟ

Βουλή: Οργανώνονται οι ανεξάρτητοι με δικό τους μέλος στη διάσκεψη των προέδρων – Ποια τα περιθώρια για νέα ΚΟ

Βάσει του κανονισμού εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή, έχουν το δικαίωμα να ορίσουν εκπρόσωπο στη Διάσκεψη των προέδρων

Στην αναδιοργάνωση των δομών τους, προκειμένου να διευκολύνουν την κοινοβουλευτική τους καθημερινότητα, προχωρούν οι 14 πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές, ορίζοντας τον Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπρόσωπο τους στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Βάσει του κανονισμού εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 5 ανεξάρτητοι βουλευτές, έχουν το δικαίωμα να ορίσουν εκπρόσωπο στη Διάσκεψη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την τοποθέτηση Χουρδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 βουλευτές απέστειλαν επιστολές με τις οποίες ορίζουν τον κ. Χουρδάκη ως εκπρόσωπο τους.

Πρόκειται για προερχόμενους από τους Σπαρτιάτες: Κωνσταντίνο Φλώρο, Γεώργιο Μανούσο, Γιάννη Δημητροκάλλη και Διονύση Βαλτογιάννη, την προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, τους Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλη Χουρδάκη από Πλεύση Ελευθερίας και τον Μάριο Σαλμά από τη ΝΔ.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως υπάρχει και περιθώριο για την δημιουργία μιας νέας, 10ης κατά σειρά κοινοβουλευτικής ομάδας που θα απολαμβάνει τα προνόμια του Κανονισμού (γραφεία, αρχηγό, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, υπαλλήλους κτλ). Και αυτό γιατί όπως φαίνεται δεν υπάρχει ο απαιτούμενος ιδεολογικοπολιτικός συνδετικός κρίκος, λόγω της μεγάλης πολιτικής διασποράς των ανεξάρτητων. Για να συμβεί, τουλάχιστον θεωρητικά κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποστείλουν επιστολή στον πρόεδρο με την οποία θα ορίζουν αρχηγό και θα υποδεικνύουν όνομα και σήμα της νέας ΚΟ.

«Η κίνηση μας αφορούσε καθαρά πρακτικούς λόγους, οργάνωσης και λειτουργίας»

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να σχηματιστεί μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα με αρχηγό και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που θα τοποθετούνται στα μεγάλα ζητήματα εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους. Η κίνηση μας αφορούσε καθαρά πρακτικούς λόγους, οργάνωσης και λειτουργίας. Να μπορούμε δηλαδή να έχουμε ακόμα και ενημέρωση για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου», αναφέρει ένας από τους υπογράφοντες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανεξάρτητους βουλευτές που δεν μετείχαν στο εγχείρημα, η κίνηση αυτή έρχεται ως μια προσπάθεια συγκρότησης, άτυπης κοινοβουλευτικής ομάδας που θα μπορεί να καθορίζει και ελέγχει την παρουσία (σε επιτροπές και εκδηλώσεις) του συνόλου των ανεξάρτητων.

Only in

Η άρνηση της Χάρις, η μοίρα του Ζελένσκι και το αβέβαιο μέλλον του ΝΑΤΟ

Ο Ζελένσκι αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε παραχώρηση στη Ρωσία θ’ αποβεί μοιραία γι' αυτόν και καθώς ο στρατός του αρχίζει να διαλύεται, βασίζεται στις νεοναζιστικές ταξιαρχίες για την προστασία του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024