Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Email-gate: Έρχεται νέος πέλεκυς για Ασημακοπούλου και Θεοδωρόπουλο

Email-gate: Έρχεται νέος πέλεκυς για Ασημακοπούλου και Θεοδωρόπουλο

Ζήτημα χρόνου η ανακοίνωση προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ΝΔ και εμπλεκόμενα πρόσωπα για τη διαρροή στοιχείων στην Ευρωβουλευτίνα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τόσο για το κόμμα της ΝΔ όσο και για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο με τη διαρροή των e mails των απόδημων Ελλήνων προς όφελος της πρώην ευρωβουλευτίνας της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του In είναι ζήτημα χρόνου η ανακοίνωση προστίμου τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στους κ.κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο και Μένιο Κορομηλά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της έρευνας από την ανεξάρτητη αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κατείχε τη θέση του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ και ο δεύτερος εκείνη του γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα ο κ. Θεοδωρόπουλος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έδωσε τα στοιχεία των αποδήμων στην πρώην ευρωβουλευτίνα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω σχετικού αρχείου που έλαβε μέσω της εφαρμογής Whats App από τον κ. Κορομηλά, αρχείο που φέρεται να προήλθε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Άγνοια

Ως υπεύθυνος της αρχικής διαρροής φέρεται να είναι ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα φαίνεται ότι όλοι δηλώνουν άγνοια για το θέμα και επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Την ίδια τακτική φαίνεται να έχει ακολουθήσει και το κόμμα της ΝΔ.

Για παράδειγμα ο Μένιος Κορομηλάς φέρεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κος Μιχάλης Σταυριανουδάκης του ζήτησε να προωθήσει στον κ. Θεοδωρόπουλο ένα αρχείο που θα του έστελνε μέσω WhatsApp κάποιος συνεργάτης του, ότι προώθησε αυτούσιο στον κ. Θεοδωρόπουλο το αρχείο excel, που του εστάλη μέσω WhatsApp από άγνωστο σε εκείνον αριθμό.

Από την πλευρά του Ο κ. Σταυριανουδάκης αρνείται πλήρως ότι στις 23-06-2023 έλαβε χώρα τηλεφωνική συνομιλία του με τον κ. Κορομηλά, με τον οποίο αναφέρει ότι είχε πράγματι συνεργασία, αποκλειστικά όμως για ζητήματα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποτέ για θέματα αποδήμων, ενώ τονίζει ότι δεν υπήρχε μεταξύ τους καμίας μορφής ιεραρχική σχέση ώστε να του υποδείξει ή να του δώσει εντολή για ενέργειες, πόσω μάλλον να του υποδείξει τη διαβίβαση αρχείων σε οποιονδήποτε.

Για την επίτευξη των σκοπών…

Στην κατάθεσή του στην Αρχή ο κ. Θεοδωρόπουλος φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο των ενεργειών του έγινε προς επίτευξη των σκοπών που είχαν τεθεί από την Νέα Δημοκρατία, αφού έλαβε οδηγίες για να προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες. Επισήμανε επίσης ότι δεν γνωρίζει, ούτε όφειλε εκ της θέσεως του να γνωρίζει πώς λήφθηκαν από την ΝΔ οι επίμαχοι εκλογικοί κατάλογοι.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για το σκάνδαλο η Αρχή έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμα, τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 400.000 ευρώ, όσο και στην κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ύψους 40.000 ευρώ.

Εκτός αυτού, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 230 απόδημοι έχουν ήδη στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που τους αφορούν διεκδικούν την χρηματική ικανοποίησή τους λόγω ηθικής βλάβης που υπέστησαν. Το συνολικό ποσό που έχει αξιωθεί, σύμφωνα με το MEGA, αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Only in

Η άρνηση της Χάρις, η μοίρα του Ζελένσκι και το αβέβαιο μέλλον του ΝΑΤΟ

Ο Ζελένσκι αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε παραχώρηση στη Ρωσία θ’ αποβεί μοιραία γι' αυτόν και καθώς ο στρατός του αρχίζει να διαλύεται, βασίζεται στις νεοναζιστικές ταξιαρχίες για την προστασία του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024