H ECA (European Club Association) διοργάνωσε, σήμερα (09/10), μια φιλανθρωπική ενέργεια για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών «Eleven Campaign» και «Δεσμός».

Ως μέρος της πρωτοβουλίας αυτής, η ECA δεσμεύεται να βοηθήσει τον «Δεσμό», ένα ίδρυμα που υποστηρίζει κοινοτικά έργα σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με την «Eleven Campaign», που είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να ανακαινίσει γήπεδα ποδοσφαίρου που έχουν υποστεί ζημιές από πυρκαγιές.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί απόδειξη του βασικού στόχου της ECA να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου να μεταμορφώσει τις ζωές, να ενώσει τις κοινότητες και να οικοδομήσει ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, δημιουργώντας το Ίδρυμα ECA που θα λειτουργήσει επίσημα το 2025.

Ο Νασέρ Ελ Κελαϊφί, Πρόεδρος της ECA, δήλωσε: «Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα φέτος ήταν μια τραγωδία και οι σκέψεις μας παραμένουν με τις κοινότητες που επηρεάζονται βαθιά από αυτήν την κλιματική έκτακτη ανάγκη. Σημαίνει ότι το έργο του Ιδρύματος ECA γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Πρέπει να συνεργαστούμε με τοπικούς εμπειρογνώμονες για να παίξουμε τον ρόλο μας στην παροχή κάποιας ανακούφισης όχι μόνο σε στιγμές κρίσης, αλλά και μέσω προληπτικών πρωτοβουλιών που επιφέρουν πραγματική, θετική αλλαγή. Δεσμευόμαστε ότι η σημερινή εκδήλωση θα είναι η πρώτη από τις πολλές πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα οφέλη του ποδοσφαίρου σε όσο το δυνατόν περισσότερους».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Νέο Βουτζά, συμμετείχαν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Τάκης Φύσσας, η Αναστασία Σπυριδωνίδου, η Αναστασία Γκάτσου, ο Σταύρος Πήλιος, ο Ρόμπερτ Λούμπιτσιτς, ο Ροντινέι, ο Αντώνης Παπακανέλλος, ο Δημήτρης Λημνιός, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Κωστέας για να σηματοδοτήσουν την πρωτοβουλία. Οι μαθητές των τοπικών σχολείων είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις.

Ο Ντάριους Μιοντούσκι, Αντιπρόεδρος της ECA, δήλωσε ότι: «Η κοινότητα βρίσκεται στην καρδιά του Ιδρύματος ECA. Η αποστολή μας είναι να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να οικοδομήσουμε συνδέσεις, να προωθήσουμε την ενότητα και να προσφέρουμε ελπίδα σε όσους το χρειάζονται περισσότερο. Επενδύοντας σε αυτούς τους χώρους, δημιουργούμε περιβάλλοντα που διασφαλίζουν μια διαρκή κληρονομιά σε αυτές τις κοινότητες».

Ο Κυριάκος Γ. Κυριακόπουλος, Chief Operating Officer της Eleven Campaign, πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των κοινοτήτων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος ECA θα είναι ζωτικής σημασίας για την επέκταση των προσπαθειών μας για την ανακαίνιση γηπέδων σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, προσφέροντας ελπίδα και ευκαιρίες που χρειάζονται».

Σπουδαία συνεισφορά

Την τελευταία διετία, η ECA δώρισε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε όσους έχουν ανάγκη. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα UEFA για τα Παιδιά, η ECA χορήγησε χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ μέσω του Ταμείου Αρωγής της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας συλλόγους που βοηθούσαν εκτοπισμένα παιδιά και οικογένειες κατά την ουκρανική ανθρωπιστική κρίση.

Τον Μάρτιο του 2023, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, η ECA δώρισε 500.000 ευρώ για να στηρίξει τις προσπάθειες μετά την καταστροφή. Επιπλέον, η ECA συνεργάστηκε στενά με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ από την υπογραφή μιας νέας συνεργασίας το 2023, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων από 200 φανέλες που δωρήθηκαν από 175 συλλόγους στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ECA.