Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική: Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς

Εθνική: Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς

Εν αναμονή των αποφάσεων του προπονητή: και όπως λένε στα ενδότερα της ομάδας, στόχος είναι πάντα η νίκη.

Είναι αλήθεια πως η εθνική ομάδα πλέον μπορεί να βασίζεται (και) στους επιθετικούς ποδοσφαιριστές της.

Με την έννοια πως έχουν ταλέντο, τους δόθηκε η ευκαιρία να το δείξουν στο εξωτερικό, ενώ αυτός (Ιωαννίδης) που έμεινε στα μέρη μας, αναμφισβήτητα διαθέτει το υψηλότερο ταβάνι από κάθε άλλον αντίζηλό του για τη θέση του κεντρικού στράικερ. Κοινώς, δεν τους …βλέπει ο Ιωαννίδης τους Δουβίκα και Παυλίδη, ενώ ταίρι έκανε με τον επίσης εντυπωσιακά εξελισσόμενο Χρήστο Τζόλη.

Ωστόσο, αλήθεια είναι και το εξής: η άμυνά μας, σημείο κατατεθέν μιας ομάδας που διέπρεψε πριν από 20 χρόνια και σταδιακά έχτισε τη φήμη ενός συνόλου που αρέσκεται να κοιτά τα μετόπισθεν, διαθέτει ηχηρά ονόματα και παίκτες για «όλες τις δουλειές». Ο Μαυροπάνος αποτελεί τη σταθερά και μοιάζει αναντικατάστατος εδώ και κάμποσο διάστημα.

Επί Πογέτ χρόνο κέρδιζε σε σχεδόν μόνιμη βάση ο Χατζηδιάκος, τώρα όμως ο αριστεροπόδαρος Κουλιεράκης και έχοντας μεταγραφεί στη Γερμανία, βγαίνει μπροστά. Υπάρχει και ο Ρέτσος, ένας μπακ σε τοπ φόρμα και με παραστάσεις στο ανώτατο επίπεδο ένεκα της συμμετοχής του σε καταπληκτικές πορείες του Ολυμπιακού. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως δεν αποκλείεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο επικείμενο παιχνίδι με την Αγγλία, να καταλήξει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Προσοχή: όχι να παίξει αμυντικά, αλλά να επιλέξει ένα σύστημα διαφορετικό και λίγο μακρύτερα από τη φιλοσοφία του. Αν, όμως, κάτι το απαιτεί η περίσταση, μπορεί να αλλάξει και με βάση την προσαρμοστικότητα της ομάδας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, αριστερά αμετακίνητος είναι ασφαλώς ο Τσιμίκας και δεξιά πάει ο Βαγιαννίδης, ίσως ο καλύτερος που έχουμε για να καλύπτει την πλευρά. Εκτός πάλι αν η αποχή του από τα ματς του Παναθηναϊκού, δώσουν διαβατήριο ενδεκάδας σε άλλον παίκτη με ικανότητα να προσφέρει στον συγκεκριμένο χώρο.

Και στην επίθεση τι θα προκύψει; Τζόλης ο σίγουρος και θέση διεκδικεί ο Παυλίδης μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη. Με τη διαφορά πως ο φορ της Μπενφίκα έχει χάσει έδαφος στο rotation του Ιβάν και άρα μπορεί να δούμε έναν εξτρά χαφ να προωθείται ή να προστίθεται στο σχήμα.

Εν αναμονή των αποφάσεων του προπονητή: και όπως λένε στα ενδότερα της ομάδας, στόχος πάντα η νίκη θα είναι και μένει να φανεί ο τρόπος που θα τη διεκδικήσουμε!

Only in

Η άρνηση της Χάρις, η μοίρα του Ζελένσκι και το αβέβαιο μέλλον του ΝΑΤΟ

Ο Ζελένσκι αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε παραχώρηση στη Ρωσία θ’ αποβεί μοιραία γι' αυτόν και καθώς ο στρατός του αρχίζει να διαλύεται, βασίζεται στις νεοναζιστικές ταξιαρχίες για την προστασία του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024