Η Εθνική μας ομάδα δίνει το βράδυ της Πέμπτης τον πιο δύσκολο αγώνα της στο Nations League αντιμετωπίζοντας στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει τα πλάνα του για την μεγάλη αναμέτρηση με τα «λιοντάρια».

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη καθώς απέναντι μας θα βρεθεί η φιναλίστ του Euro 2024 και μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

Τα προηγούμενα αποτελέσματα της Εθνικής στον όμιλο ήταν καλά και το ζητούμενο για την ομάδας μας στο Λονδίνο είναι η υπέρβαση. Προφανώς και σε περίπτωση ήττας από τα «λιοντάρια» στο αυριανό παιχνίδι δεν χάνεται ο βασικός στόχος.

Αυτός άλλωστε εξ αρχής είναι η δεύτερη θέση του γκρουπ και μεγάλη σημασία έχουν τα παιχνίδια με Ιρλανδία και Φινλανδία που ακολουθούν.

Είναι όμως δεδομένο πως η Εθνική μας θα παραταχθεί στο Γουέμπλεϊ για να παλέψει, για να δώσει την «μάχη» της και κάθε βαθμολογικό όφελος θα είναι ευπρόσδεκτο.

Σε ότι αφορά τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, προφανώς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα ήθελε να έχει στην διάθεσή του τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς το στυλ του αγώνα θα ταίριαζε στον διεθνή φορ του Παναθηναϊκού.

Ο τραυματισμός όμως του Ιωαννίδη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έθεσε νοκ άουτ τον διεθνή επιθετικό για τα ματς με Αγγλία και Ιρλανδία και ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να αναθεωρήσει τα πλάνα του για την κορυφή της επίθεσης.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας έχει επιλογές για την θέση του σέντερ φορ και όλα δείχνουν ότι στο βασικό σχήμα θα είναι ο Παυλίδης. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του Δουβίκα, αλλά το ματς στο Γουέμπλεϊ φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του διεθνούς φορ της Μπενφίκα.

Ο Παυλίδης έχει και την σωματοδομή για να δώσει «μάχες» με τους κεντρικούς αμυντικούς της αγγλικής ομάδας ενώ είναι επίσης σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν με την φανέλα της Μπενφίκα.

Τα χαμόγελα για την επιστροφή του Ρέτσου

Κι από την θέση του σέντερ φορ να σταθούμε στο κέντρο της άμυνας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει λόγο να χαμογελά με την επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός των πειραιωτών έχει κάνει δυναμικό come back μετά τον τραυματισμό του και οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικές.

Ο Ρέτσος ήταν στην πρώτη γραμμή διακριθέντων στα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» με Λιόν, Μπράγκα και Παναθηναϊκό και ο Γιοβάνοβιτς βλέπει τον στόπερ των πειραιωτών να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Γιοβάνοβιτς λοιπόν έχει έναν πολύ καλό λόγο να χαμογελά βλέποντας ότι ο Ρέτσος έχει γυρίσει σε top επίπεδο και η επιστροφή του παίκτη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον ομοσπονδιακό προπονητή.