Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – Στον ορίζοντα και ο Λέσλι

Φλόριντα: Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – Στον ορίζοντα και ο Λέσλι

Ο Μίλτον προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος κυκλώνας εδώ και έναν αιώνα που θα πλήξει τη Φλόριντα, και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται περίπου 775 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον – και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Ενας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται περίπου 775 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, συνοδευόμενος από ανέμους των οποίων η ταχύτητα φθάνει τα 270 χλμ/ώρα, αναφέρει η ενημέρωση του NHC (στην κεντρική φωτογραφία του Reuters/Norlys Perez, επάνω, ψαράδες κοιτάζουν στον ορίζοντα καθώς ο Μίλτον πλησιάζει τις κουβανικές ακτές).

Εάν δεν αλλάξει πορεία, προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος κυκλώνας που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα εδώ και έναν αιώνα, προειδοποίησαν προχθές Δευτέρα οι μετεωρολόγοι.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα, ο Ρον ΝτεΣάντις, προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο ν’ απομακρυνθούν άμεσα.

«Φύγετε»

«Εχετε χρόνο να φύγετε. Σας παρακαλώ, να το κάνετε», τους παρότρυνε. Προκειμένου να διευκολυνθεί η εκκένωση των απειλούμενων περιοχών, οι αρχές επιτρέπουν τη δωρεάν διέλευση οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων.

Στο μεταξύ, το NHC ανακοίνωσε πως ένας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα.

Only in

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά αλλά γεμίζει τα δημόσια ταμεία - Η πρωτοκαθεδρία των έμμεσων φόρων

Και το 2025, όπως και το 2024, τα έσοδα από τον ΦΠΑ θα υπερβούν τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος με βάση το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό. Οι έμμεσοι φόροι θα εξακολουθήσουν να βαρύνουν περισσότερο τους πολίτες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024