Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Αναταράξεις τρόμου σε πτήση με ομάδα επιστημόνων που πέταξαν κοντά στον τυφώνα Milton

Φλόριντα: Αναταράξεις τρόμου σε πτήση με ομάδα επιστημόνων που πέταξαν κοντά στον τυφώνα Milton

Τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες για συλλογή κρίσιμων στοιχείων για τους μετεωρολόγους - Ο τυφώνας Milton αναμένεται στη Φλόριντα τις επόμενες ώρες

Ομάδα επιστημόνων πέταξε κοντά στον τυφώνα Milton για να συλλέξει απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση του φαινομένου από τους μετεωρολόγους και τα πλάνα που ανήρτησαν στο Χ δίνουν μια γεύση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Η πτήση του αεροσκάφους του ΝΟΑΑ Aircraft Operations Center είχε διαρκείς βίαιες αναταράξεις

Οι τέσσερις επιστήμονες επέβαιναν στο αεροσκάφος του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center, το οποίο εκτελούσε πτήση κοντά στον κυκλώνα κατηγορίας 5 προκειμένου να συλλέξουν δεδομένα για την πορεία του.

Ο τυφώνας Milton αναμένεται να χτυπήσει τη Φλόριντα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το ΝΟΑΑ Aircraft Operations Center, η πτήση με το αεροσκάφος Lockheed WP-3D Orion («Miss Pigy») ήταν γεμάτη αναταράξεις.

Αναταράξεις τρόμου

Στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός να κάθεται μπροστά στα ειδικά μηχανήματα ενώ το αεροσκάφος δονείται βίαια. Σε δευτερόλεπτα οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με αντικείμενα να πέφτουν.

«Ω γ***, μπορείς να μου πιάσεις γρήγορα το τηλέφωνο και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο ίδιος λίγο μετά καθώς στρέφει την κάμερα στο παράθυρο για να δείξει ότι το αεροπλάνο μετακινήθηκε σε ασφαλέστερο σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΝΟΑΑ, τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες γιατί διαφορετικά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους. «Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον καιρό» πρόσθεσε.

Τυφώνας Milton: «Όποιος δεν φύγει θα πεθάνει» προειδοποιούν οι Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλόριντα καθώς αναμένεται ο τυφώνας Milton. Σήμερα δε ήταν η τελευταία μέρα για να εκκενώσουν οι κάτοικοι την περιοχή.

Η καταιγίδα βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με τη μητροπολιτική περιοχή του κόλπου της Τάμπα, όπου ζουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι η πορεία της θα μπορούσε να αλλάξει προτού η καταιγίδα φτάσει αργά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

O τυφώνας Milton βρίσκεται σε μια σπάνια πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέσω του Κόλπου του Μεξικού και είναι πιθανό να φέρει ένα θανατηφόρο κύμα καταιγίδας ύψους 3 μέτρων ή και περισσότερο σε μεγάλο μέρος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα.

Ο τυφώνας Milton φέρνει μέγιστους διατηρούμενους ανέμους ταχύτητας 160 mph (260 kph), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, που τον τοποθετεί στο υψηλότερο επίπεδο της πενταβάθμιας κλίμακας Saffir-Simpson.

Αξιωματούχοι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έως τη δήμαρχο της Τάμπα Τζέιν Κάστορ προειδοποίησαν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ζώνες εκκένωσης να φύγουν αλλιώς θα διακινδυνεύσουν τον θάνατο.

Only in

Τσε Γκεβάρα: Ένας σύγχρονος Εσταυρωμένος

Τα βέλη του μετάλλαξε σε εικόνα και το χαμόγελό του σε κατηγορώ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024